Ανακοίνωση “απάντηση” της ΑΝΕΝΔΥΚ στα περί κατασκευής νέου υβριδικού πλοίου για την γραμμή Κρήτη – Γαύδος

“Πιστεύουμε ότι η χειραγώγηση και παραπλάνηση αξιωματούχων της κυβέρνησης για εξυπηρέτηση μεμονωμένων προσωπικοτήτων δεν θα βρει ανταπόκριση. Και αυτό, οι συγκεκριμένοι υπουργοί το έχουν αποδείξει εμπράκτως.”

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΔ ΚΡΗΤΗΣ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε στις 16/02/2023, από το twitter του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, ότι είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του πρώτου υβριδικού πλοίου για να μπει στηγραμμή Κρήτης/Γαύδου.

Εν συνεχεία, ο κ. Ξηραδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, σε σχετικό μήνυμά του, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τεράστιο μήνυμα μέσω ενός μικρού έργου με πολλαπλασιαστικές δυνατότητες. Το πρώτο υβριδικό πλοίο που χτίζεται στα Ναυπηγεία Ψυχάλη στο Πέραμα, για Σφακιανούς πλοιοκτήτες που χρόνια τώρα συνδέουν τη Γαύδο με τη Κρήτη και ενισχύουν μαζί με πολλούς άλλους συγχωριανούς την Εθνική οικονομία και ασφάλεια.»

«Έχουμε ανάγκη εκατοντάδων παρόμοιων έργων. Υπάρχει πεδίο ανάπτυξης λαμπρό. Τα υπόλοιπα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στους Υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκο Παπαθανάση, που έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι και ξέρουν να τα δουλεύουν.»

Αφού τονίσουμε ότι χαιρετίζουμε τις εργασίες στα ναυπηγεία του Περάματος, γιατί πρώτοι εμείς γνωρίζουμε τη σημασία τους, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Η μόνη εταιρεία που εξυπηρετεί καθ ́ όλη τη διάρκεια του έτους το ακριτικό νησί της Γαύδου και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη σύνδεσή της με τα λιμάνια της Κρήτης τα τελευταία 40 χρόνια, είναι η πολυμετοχική τοπική ναυτιλιακή εταιρεία Α.Ν.Ε.Ν.ΔΥ.Κ., που απαρτίζεται από Σφακιανούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Το Συμβούλιο της Α.Ν.Ε.Ν.ΔΥ.Κ., τιμώντας την εμπιστοσύνη των κατοίκων και επισκεπτών της Γαύδου είχε αποφασίσει και έλαβε την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης στις 16/11/2022, ώστε σε συνεργασία με ναυπηγικό γραφείο διεθνούς φήμης να προταθούν λύσεις για την κατασκευή πλοίου φιλικού προς το περιβάλλον.

Πλοίου εναρμονισμένου με τους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ για το 2030 και το 2050, της Ελληνικής σημαίας και της κλάσης IACS και στο τέλος να επιλεχθεί η καλύτερη πρόταση για τη Τοπική Κοινωνία.

Η εμπειρία δεκαετιών, από τη δραστηριοποίησή μας, στις θαλάσσιες γραμμές του Νότιο Δυτικού Κρητικού πελάγους, μας υπαγορεύει να προσεγγίσουμε το θέμα με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Φαντάζεστε λοιπόν τη δυσάρεστη έκπληξή μας, όταν διαφαίνεται ότι ήδη έχει προαποφασισθεί η παραχώρηση της γραμμής, για την οποία σημειώνουμε ότι κάθε χρόνο διεξάγεται διαγωνισμός , σε μια νεόκοπη εταιρεία, που έχει τους ίδιους πλοιοκτήτες που είχε η ΝΕΝ Κρήτης.

Μια εταιρεία που τόσα προβλήματα είχε δημιουργήσει στην περιοχή, αφού είχε δρομολογήσει στην γραμμή Παλαιόχωρα – Αγία Ρουμέλη ακατάλληλα σκάφη για την ασφαλή ναυσιπλοΐα .

Που όταν βούλιαξε το σκάφος της, στο λιμάνι της Αγίας Ρουμέλης τον Ιούνιο του 2022, δεν έκανε καμιά ενέργεια περισυλλογής του αφήνοντας το μέχρι τον Οκτώβριο, που το έσπασε η θάλασσα γιατί δεν είχε όπως δήλωνε πόρους να το ανασύρει, μολύνοντας θαλάσσιες περιοχές NATURA.

Που τα έξοδα καλύφθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο και κατ ́ επέκταση από το Ελληνικό Δημόσιο, από όλους εμάς τους φορολογούμενους.

Έτσι συνέβαλλαν στην Εθνική Οικονομία και στην ασφάλεια.

Ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Παπαθανάση, έχουν όντως και το μαχαίρι και το καρπούζι.

Πιστεύουμε ότι η χειραγώγηση και παραπλάνηση αξιωματούχων της κυβέρνησης για εξυπηρέτηση μεμονωμένων προσωπικοτήτων δεν θα βρει ανταπόκριση. Και αυτό, οι συγκεκριμένοι υπουργοί το έχουν αποδείξει εμπράκτως.

Εκ του Συμβουλίου της Α.Ν.Ε.ΝΔΥ.Κ. Α.Ε.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσία: Με την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, Σουηδία και Φινλανδία θα μετατραπούν σε «θεμιτούς στόχους»

Η Φινλανδία και η Σουηδία θα μετατραπούν σε «θεμιτούς στόχους» μέτρων «αντιποίνων» της Ρωσίας αφού γίνουν κράτη μέλη του NATO, διεμήνυσε χθες Τρίτη ο Ρώσος πρεσβευτής στη Στοκχόλμη, επαναφέροντας στο προσκήνιο την απειλητική ρητορική της Μόσχας. «Μετά την ένταξη της

Δημόσιο: Ποιοι οι δικαιούχοι πριμ παραγωγικότητας ως 15% του βασικού μισθού

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας σε υπαλλήλους στο Δημόσιο. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο τα κριτήρια απονομής και τον τρόπο υπολογισμού του συστήματος κινήτρων και

Οι 53 μέρες που θα κρίνουν τις κάλπες – Με ποιους στόχους προσέρχονται τα κόμματα

Σε 53 ημέρες θα κριθούν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αφού το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα και των εκλογών της δεύτερης κάλπης, αρχές Ιουλίου, εφόσον αυτές χρειαστούν. Τα κόμματα προσέρχονται

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Γρίφος το άνοιγμα της παραλίας – Διίστανται οι απόψεις των επιστημόνων

Έναν δυσεπίλυτο γρίφο καλούνται να λύσουν μέσα στον επόμενο μήνα οι αρμόδιοι φορείς που είναι υπεύθυνοι για μια από τις διασημότερες παραλίες του κόσμου, το Ναυάγιο της Ζακύνθου, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή

Μετάβαση στο περιεχόμενο