Ανασχηματισμός, εξεταστική και εκλογές – Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Εισηγήσεις για άμεση προσφυγή στις κάλπες, μαθαίνω, δέχεται ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πάντως προς το παρόν φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη. Η αλήθεια είναι πως στο Μαξίμου δεν περίμεναν να σκάσει η βόμβα των τηλεφωνικών υποκλοπών, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονταν στο σκοτάδι και τώρα προσπαθούν να δουν πώς μπορεί και αν να διορθωθεί η κατάσταση.

Η γάτα βρέθηκε σε μία από τις συσκέψεις που πραγματοποιούνται καθημερινά για τις επόμενες κινήσεις και άκουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες να ξεκαθαρίζει πως δεν θα προσφύγει στις κάλπες. «Εγώ δεν θα συρθώ σε εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» είπε σύμφωνα με τη γάτα και μάλιστα υπεραμύνθηκε γενικά του έργου της ΕΥΠ, επισημαίνοντας πως χάριν της υπηρεσίας αυτής αντιμετωπίστηκαν πολλές και σημαντικές κρίσεις κατά το παρελθόν, όπως αυτή του Έβρου. Μάλιστα, δήλωσε πως από εδώ και πέρα η ΕΥΠ θα δίνει αναφορά στον Γιώργο Γεραπετρίτη που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Στη σύσκεψη αυτή στο Μέγαρο Μαξίμου, μαθαίνω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως ο μεγάλος εχθρός είναι τα προβλήματα του κόσμου και το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η πορεία της οικονομίας. Έθεσε μάλιστα ως προτεραιότητά του την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών με μέτρα που θα ανακοινώσει ο ίδιος στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα πάντα με τη γάτα, στις συσκέψεις και τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού έχουν εκφραστεί δύο εκ διαμέτρου απόψεις για το τι θα πρέπει να γίνει όσον αφορά τις εκλογές. Όσοι υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να πάει σε εκλογές θεωρούν πως η ζημιά είναι ήδη μεγάλη και πως το επόμενο διάστημα ενδέχεται το κλίμα δυσφορίας που μπορεί να δημιουργήσουν στην κοινωνία οι τελευταίες αποκαλύψεις να μεγαλώσει. Οι ίδιοι εξέφρασαν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό την αγωνία τους για το αν μπορεί να αποκαλυφθούν και άλλα ζητήματα, καθώς μέχρι τώρα κανείς δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να έχει συμβεί. Ουσιαστικά αυτό που λένε στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να σηκώσει το γάντι και προασπιζόμενος την ηρεμία στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία να καταγγείλει την τοξικότητα και να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα. Θέτοντας ως βασικό διακύβευμα την πορεία της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν και οι πιο ήρεμες φωνές που επισημαίνουν στον Πρωθυπουργό πως θα πρέπει να περιμένει μέχρι να έχει μπροστά του όλα τα δεδομένα. Όπως του λένε, για να αντιμετωπιστεί η τοξικότητα χρειάζεται μια ουσιαστική αντιμετώπιση με ξεκάθαρες κινήσεις. «Το θέμα που προέκυψε πρέπει να κλείσει και να καταλογιστούν οι ευθύνες, πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και διαύγεια» του λένε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως κάτι ανάλογο είχε γίνει τον Μάιο και στην Ισπανία χωρίς να υπάρξουν τεράστιες πολιτικές εξελίξεις.

Η γάτα άκουσε μάλιστα συνεργάτη του Πρωθυπουργού να λέει πως στο Μαξίμου δεν υποτιμούν καθόλου το θέμα και πως χρειάζονται παρεμβάσεις προσθέτοντας πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης ανέλαβε ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης. «Για να δείξεις στον κόσμο ότι κατανοείς τη σοβαρότητα της κατάστασης, προχωράς στην απαραίτητη έρευνα με πλήρη διαφάνεια, καταλογίζεις τις όποιες πολιτικές ή ποινικές ευθύνες μπορεί να υπάρξουν και προχωράς μπροστά» έλεγε χαρακτηριστικά. Άλλος στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού με τον οποίο μίλησα, μου τόνιζε πως «όσο θεσμικά κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα των εκλογών τόσο θεσμικά θα κινηθεί και σε ένα θέμα που αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Η απάντηση με εκλογές, δεν είναι η κατάλληλη απάντηση. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που πας σε εκλογές. Θα πρέπει και ο ελληνικός λαός να έχει πλήρη εικόνα και αυτό θα γίνει μόνο όταν ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα».

Για το ποιος έχει δίκιο βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε, όπως στο Μαξίμου θα περιμένουν και τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το τέλος του καλοκαιριού για να δουν πόσο θα έχει πληγεί η εικόνα της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις τελευταίες εξελίξεις. Η μεγάλη αγωνία όλων πάντως στο Μαξίμου είναι να δουν αν θα έχει πληγεί η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χώρο του κέντρου. Σύμφωνα με τη γάτα πάντως, πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Και αυτό των πρόωρων εκλογών αν η κατάσταση τραβήξει στα άκρα, αλλά και αυτό του ανασχηματισμού. Προς το παρόν η σκέψη μου, και της γάτας, στους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ που κάνουν τις διακοπές στις περιφέρειες τους και που δεν έχουν καμία ιδέα τι θα πρέπει να λένε στους ψηφοφόρους τους στις πλατείες και στα καφενεία για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Πηγή: www.newsbomb.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διημερίδα Έρευνας και Διάσωσης με την συμμετοχή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο Μπάρι της Ιταλίας

Κατά το χρονικό διάστημα 18-19 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε διημερίδα Έρευνας & Διάσωσης με την συμμετοχή στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Μπάρι της Ιταλίας, στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης. «ΘΕΜΙΣ 2024». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η

Πώς και πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους και ευάλωτους

Περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι και οι ευάλωτοι τον Δεκέμβριο 2024 μετά την έκτακτη εισφορά, που επιβάλλει στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων η κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα 50 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να μπουν στα ταμεία του κράτους για επενδύσεις. Σημειώνεται πως

Κικίλιας: Ακόμα και ένας σπινθήρας μπορεί να οδηγήσει σε όλεθρο – Εφιστώ την προσοχή σε όλους

«Για πρώτη φορά τόσο νωρίς μέσα στον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 στην Αττική, δηλαδή red code κατάσταση συναγερμού και δείκτη 4 σε άλλες περιφέρειες της χώρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας από την Πολιτική Προστασία σχετικά με τον κίνδυνο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στις νέες και νέους Ανθυπολοχαγούς

Τα ξιφη στους νέους και νέες Ανθυπολοχαγούς Τάξεως 2024 «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος» επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής. Την Πρόεδρο της

Μετάβαση στο περιεχόμενο