«Αναθεώρηση του σχεδιασμού του ΛΣ και αναβάθμιση Λιμενικών Σταθμών στην Κρήτη»

ΤΙ απαντά στον Φραγκίσκο Παρασύρη το Υπουργείο Ναυτιλίας

«Αναθεωρείται συνεχώς ο σχεδιασμός του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, λαμβανομένων υπόψη των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή των ανατολικών, νοτιανατολικών και νότιων συνόρων της χώρας μας» διαβεβαιώνει ο Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλία και Νησιωτικής Πολιτικής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ενισχύσετε το Λιμενικό Σώμα στην Κρήτη, τα στελέχη του οποίου επιφορτίζονται με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» ρωτούσε ο Βουλευτής τον αρμόδιο Υπουργό.

Στην απάντηση του Υπουργείο αναφέρεται ότι στις Λιμενικές Αρχές της Κρήτης, έχουν διατεθεί και επιχειρούν σε μόνιμη βάση πλωτά και χερσαία επιχειρησιακά μέσα διαφόρων τύπων και κατηγοριών τα οποία καλύπτουν της επιχειρησιακές ανάγκες της περιοχής.

Στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο, σχεδιάζονται και υλοποιούνται μετασταθμεύσεις ή προσωρινές διαθέσεις επιχειρησιακών μέσων και υπό το πρίσμα αυτό έχει ήδη μετασταθμεύσει για εκτέλεση αποστολών πλωτό επιχειρησιακό μέσο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου σε λιμένα της νοτίου Κρήτης. Επιπλέον, επιχειρούν και ιπτάμενα μέσα της FRONTEX.

O Υπουργός ενημερώνει το Βουλευτή ότι ήδη έχουν ενταχθεί κατά τη χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020 έργα προμήθειας επιχειρησιακών μέσων, ενώ για τη νέα περίοδο 2021-2027, έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης για την προμήθεια νέων και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρησιακών μέσων Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.

Για τη στελέχωση των Υπηρεσιών Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. προβλέφθηκε αύξηση της οργανικής δύναμης σε 9.500 θέσεις, ενώ την παρούσα χρονική στιγμή η εν λόγω δύναμη ανέρχεται σε 7.907.

Επίσης, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας ενίσχυσης των Λιμενικών Αρχών με προσωπικό και για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Περιφερειακών Υπηρεσιών Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. εκδόθηκε ο υπ’ αρ. 94/2023 Κανονισμός (Β ́ 6026), εισάγοντας τροποποιήσεις στην οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τη σύγκληση όλων των αρμοδίων συμβουλίων μεταθέσεων, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια περαιτέρω στελέχωσης των Λιμενικών Αρχών που χρήζουν ενίσχυσης σε προσωπικό, λαμβάνοντας υπόψη τον προαναφερόμενο Κανονισμό, καθώς και το σύνολο της κείμενης νομοθεσίας, τις κενές θέσεις, την υφιστάμενη δύναμη του Σώματος με τα αντικειμενικά, υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια του προσωπικού.

Περαιτέρω προωθείται η μεταβολή κατηγορίας από τέταρτη σε Τρίτη των Λιμενικών Αρχών Αγίας Γαλήνης, Χώρας Σφακίων, Παλαιόχωρας, Σελίνου, Κόκκινου Πύργου και Καλών Λιμένων, ενώ με διαταγή της Λιμενικής Αρχής Χανίων επεκτάθηκε η λειτουργία του Λιμενικού Φυλακίου Γαύδου καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Νέες επιθέσεις των Χούθι ανοιχτά της Υεμένης – Στόχευσαν τρία εμπορικά πλοία και δύο καταδρομικά των ΗΠΆ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τριών εμπορικών πλοίων στον Ινδικό Ωκεανό και στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και εναντίον δύο καταδρομικών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία ανέφερε ότι εξαπολύθηκαν πύραυλοι

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Πρόστιμο στην Ασημακοπούλου και το ΥΠΕΣ για τις διαρροές των email

Σε επιβολή προστίμου προς το υπουργείο Εσωτερικών ύψους 400 χιλιάδων ευρώ και κατά της ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ύψους 40 χιλιάδων ευρώ προχώρησε η Αρχή προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την υπόθεση των emails. Ως προς την ΝΔ και

Οι Τούρκοι βγάζουν ερευνητικό σκάφος κοντά στα Ίμια – «Το Αιγαίο δεν ανήκει σε μία χώρα»

Παρά τις αμοιβαίες επισκέψεις των ηγετών και τη Διακήρυξη των Αθηνών, είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία κάθε άλλο παρά έχει εγκαταλείψει το αναθεωρητικό της δόγμα. Τουναντίον, η Γαλάζια Πατρίδα γίνεται… εθνικό όραμα. Η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία από τον σταθμό της

ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η υπ. Εσωτερικών μετά από το πόρισμα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων

«Η υπ. Εσωτερικών οφείλει να παραιτηθεί μετά την απόφαση-κόλαφο της αρμόδιας Αρχής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων. Συγκεκριμένα,

Μετάβαση στο περιεχόμενο