Ανατροπή στο ισοζύγιο δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας – Τι δείχνουν οι κάρτες με τους εξοπλισμούς

Για ανατροπή υπέρ της χώρας μας στους συσχετισμούς δυνάμεων με την Τουρκία σε ορισμένους τομείς, με έμφαση σε αυτόν της αεροπορίας, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”, ο Αρίστος Αριστοτέλους ειδικός σε θέματα άμυνας και στρατηγικής, επικεφαλής κυπριακού κέντρου στρατηγικών μελετών. “Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας θα έχει μελλοντικά επιπτώσεις στις αμυντικές δυνατότητες της χώρας” παραδέχτηκε ο Λάμπρος Τζούμης αντιστράτηγος ε.α όπως και το γεγονός πως “κάθε χρόνο 10-12 χιλιάδες νέοι απαλλάσσονται της στρατιωτικής τους θητείας είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους ανυποταξίας. Είναι μια ολόκληρη μεραρχία πλήρους πολεμικής συνθέσεως”επισήμανε.

“Παρατηρείται στασιμότητα στους εξοπλισμούς της Τουρκίας, με την εκδίωξή της από το πρόγραμμα των F-35, ένεκα της αγοράς των S-400 από την Ρωσία αλλά και λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην αναβάθμιση των F-16. Σε αντίθεση με τη χώρα μας που ενισχύθηκε σε κρίσιμους τομείς, όπως στην αεροπορία και το ναυτικό, με τις βελτιώσεις που έγιναν” επισήμανε ο επικεφαλής κυπριακού κέντρου στρατηγικών μελετών Αρίστος Αριστοτέλους.

Επιπλέον ανέδειξε ως κρίσιμο παράγοντα διαφοροποίησης τα προβλήματα που έχει η κάθε πλευρά στις ένοπλες δυνάμεις της. “Οι δυνάμεις της Ελλάδας είναι συμπαγείς, υπάρχει μια ομοψυχία και η απειλή είναι συγκεκριμένη από ποια κατεύθυνση προέρχεται. Αντίθετα στην Τουρκία υπάρχουν αρκετά προβλήματα όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό, που έχει και μειωθεί λόγω των εκκαθαρίσεων Ερντογάν”

“Υπάρχει ανταγωνισμός όσον αφορά στους εξοπλισμούς μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας” ανέφερε. “Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ξοδεύει τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς σε σχέση με το ΑΕΠ της. Έχει φτάσει έως και 3,65% του ΑΕΠ της το 2021” επισήμανε.

Από στρατό ξηράς, αεροπορία και ναυτικό, εκεί που βλέπει ο Αρίστος Αριστοτέλους να γίνεται η μεγάλη ανατροπή υπέρ της Ελλάδος είναι η αεροπορία.

Ανατροπή στο ισοζύγιο δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας – Τι δείχνουν οι κάρτες με τους εξοπλισμούς

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή