Ανδρουλάκης από Αχαΐα: Θα αγωνιστώ να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ σύμβολο αναγέννησης των σοσιαλδημοκρατικών ιδεών

Το στόχο του, το βράδυ της πρώτης εκλογικής Κυριακής, το ΚΙΝΑΛ να είναι «στην όχθη των νικητών», περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, από την Αχαΐα, την ιστορική κοιτίδα των Παπανδρέου, μίλησε και για την προσπάθειά του να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ, το σύμβολο αναγέννησης των σοσιαλδημοκρατικών ιδεών. Με δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση για τις πολιτικές της στα θέματα της ακρίβειας, της ενέργειας, της φορολογίας, αλλά και προς την αξιωματική αντιπολίτευση για την απουσία προτάσεων, ο Ν. Ανδρουλάκης επέλεξε, ωστόσο, να ξεκινήσει τη συνέντευξή του στο Ionian TV από το θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, δηλώνοντας σοκαρισμένος, ενώ ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ανδρουλάκης: Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ ήταν η κοινωνία
Αναλυτικά και σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αναγέννησης του κόμματος του οποίου ηγείται, ο Ν. Ανδρουλάκης περιέγραψε το στόχο, «να ξαναδεθεί η παράταξη με την κοινωνία, (άλλωστε) η δύναμη του ΠΑΣΟΚ ήταν η κοινωνία. Εμείς δεν είμαστε κόμμα κλειστών τειχών όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα στελεχών, λίγων μελών, εμείς ήμασταν το μεγαλύτερο μαζικό κόμμα της χώρας μας».

Επίσης, «περάσαμε μια περιπέτεια, με τα λάθη μας και το έργο μας. Το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να αναγεννηθεί», δήλωσε εμφατικά και πρόσθεσε: «Και εκεί που πριν κάποια χρόνια συμβόλιζε την πτώση της Σοσιαλδημοκρατίας, το “pasokofication” που έλεγαν κάποιοι, θα αγωνιστώ να γίνουμε το μήνυμα της αναγέννησης των ιδεών μας». Επιπλέον, τόνισε, «θέλουμε να ξαναφτιάξουμε την παράταξη και η αυτοοργάνωση είναι ένα κρίσιμο στοιχείο», σημείωσε απευθυνόμενος προς τους πολίτες, από κοινού με τους οποίους θα συνταχθεί το πρόγραμμα του κόμματος, άρα θα είναι ένα «λαογέννητο πρόγραμμα που θα μπορεί να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για το μέλλον».

Και έκλεισε τη σχετική αποστροφή με τη φράση, «οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας επανα-επικαιροποιήθηκαν λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, οι ευρωπαϊκοί λαοί κατάλαβαν την αξία της αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους, της βιώσιμης ανάπτυξης και της δίκαιης κατανομής του πλούτου».

Αναφορικά με τα εκλογικά σενάρια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης καταλαβαίνει ότι αποδοκιμάζεται η πολιτική του από τον ελληνικό λαό αν ο ίδιος κατεβάζει τον πήχη», ενώ μίλησε και για το δικό του πολιτικό σχέδιο:

«Εμείς θέλουμε την πρώτη Κυριακή να είμαστε ισχυροί, να έχουμε πολλαπλασιάσει το ποσοστό μας, να έχουμε πάρει εντολή από τον ελληνικό λαό σχηματισμού κυβέρνησης, να βάλουμε το πρόγραμμά μας και τα στελέχη μας και να πούμε: «όποιος θέλει, ακολουθεί αυτήν την πολιτική για το μέλλον της πατρίδας». Αν ο κ. Μητσοτάκης εννοεί συνεργασίες, όχι την πρώτη Κυριακή, αλλά τη δεύτερη Κυριακή, πάει να πει ότι δεν το πιστεύει και κάνει στυγνούς τακτικισμούς. Βλέπει τις δημοσκοπήσεις, βλέπει πως δεν του βγαίνουν τα κουκιά και κάνει τώρα μια στροφή νομίζοντας πως θα μας πιέσει. Αλλά δεν πιεζόμαστε – κι αυτό το λέω και προς τον ΣΥΡΙΖΑ – το βράδυ των εκλογών θα υπάρχουν δύο όχθες, αυτοί που θα πανηγυρίζουν και εκείνοι που θα έχουν κατεβάσει πλερέζες. Εγώ φιλοδοξώ να είμαι στην όχθη των νικητών και να βάλω τους όρους ώστε η πατρίδα μας να αλλάξει κατεύθυνση».

Οι ανατιμήσεις υπήρχαν πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ερχόμενος στα του πολέμου και των επιπτώσεών του, όποιος λέει ότι η σημερινή κατάσταση είναι «παρεπόμενο της Ουκρανίας, παραπλανά τον ελληνικό λαό, ο πόλεμος της Ουκρανίας έκανε δυσκολότερα τα πράγματα, όμως οι ανατιμήσεις και η αύξηση του πληθωρισμού ήταν πριν την Ουκρανία», ήταν η εισαγωγική διαπίστωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνέχεια, μάλιστα, επέκρινε τον πρωθυπουργό για την πολιτική του στα ενεργειακά: «ο κ. Μητσοτάκης αφαιρεί το εθνικό καύσιμο και στη θέση του αντί να βάζει πράσινη ενέργεια, κάνει 25% αύξηση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο (…) μας έκανε την πιο ευάλωτη χώρα», δήλωσε και αντιπρότεινε τη διάχυση παραγωγής ανανεώσιμης πηγής στους πιο φτωχούς Έλληνες, τους παραγωγούς: αυτό είναι το μακρο-σχέδιο, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ειδικά για τους αγρότες, από αύριο το πρωί κιόλας ζήτησε μέτρα, όπως είναι η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο ή η επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων.

Επαναλαμβάνοντας εξάλλου τις θέσεις του για πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και φόρο στα υπερκέρδη, θύμισε ότι από τον Ιανουάριο τις είχε προτείνει, επικρίνοντας ταυτοχρόνως και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, τη μεν ΝΔ γιατί αναρωτιόταν ποιες είναι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ, το δε ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είχε καν θέσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, συμπέρανε με την ταυτόχρονη διαπίστωση ότι «η ΝΔ έκανε τραγική διαχείριση».

Στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, επέκρινε το κράτος ότι «κερδοσκοπεί από το ΦΠΑ, παίρνει πολλαπλάσια από τα προϋπολογισμένα έσοδα από τις ανατιμήσεις». Και συνέχισε: «Φέτος δεν υπάρχει λεφτόδεντρο, πέρυσι που (σ.σ. η κυβέρνηση) έριξε 43 δισ. στον κορονοϊό και 6 δισ. επιστρεπτέες προκαταβολές, δανεικές και αγύριστες, τότε είχε λεφτόδεντρο ο κ. Μητσοτάκης». Χρήματα που δόθηκαν «οριζόντια χωρίς κριτήρια, πολλά από αυτά δεν έπρεπε να δοθούν».

Επικαλούμενος, μάλιστα, τις φοροαπαλλαγές προς τους πλουσίους, παρατήρησε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «είχε δυνατότητα να ασκήσει άλλες πολιτικές αλλά ασκεί πολιτική για τους λίγους». Σημείο στο οποίο ανέδειξε και τη, κατά την άποψή του, γύμνια των προγραμματικών θέσεων της υπόλοιπης αντιπολίτευσης: «εμείς έχουμε προτάσεις, τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν θεωρητικά».

Συγκλονισμένος από το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα o Νίκος Ανδρουλάκης
Σοκαρισμένος από το θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου δήλωσε εξάλλου ο Νίκος Ανδρουλάκης. Επέλεξε, συγκεκριμένα, να ξεκινήσει τη συνέντευξη από το τραγικό γεγονός επισημαίνοντας ότι «είναι συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει όπως πρέπει τη δουλειά της», επεσήμανε, δηλαδή να αποκαλυφθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα παιδιά αυτά έχασαν τη ζωή τους. «Είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε επίσης εμφανώς επηρεασμένος. «Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους, ήταν πραγματικά συγκλονιστικό και πρέπει να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σοκαριστική, συγκλονιστική υπόθεση», κατέληξε.

Ανδρουλάκης από Αχαΐα: Θα αγωνιστώ να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ σύμβολο αναγέννησης των σοσιαλδημοκρατικών ιδεών

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά