Ανδρουλάκης: «Ο ελληνικός λαός μπορεί να βασιστεί ξανά στο ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Στο Καρφί» αναφέρει, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (28/12), ότι η «ανατρεπτική αντιπολίτευση είναι αυτή που μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή, είναι αυτή που στριμώχνει την κυβέρνηση και επιτυγχάνει νίκες, είναι αυτή που αναδεικνύει και δίνει μάχη για τα κοινωνικά ζητήματα».

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «το 2025 θα είναι μια ακόμη χρονιά πολλαπλών προκλήσεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη καθώς σ’ έναν κόσμο που οι ανισότητες διευρύνονται, οι αβεβαιότητες πολλαπλασιάζονται και η ποιότητα της Δημοκρατίας υποβαθμίζεται, χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική φωνή που θα εκφράζει γνήσια και αποτελεσματικά τον κόσμο της εργασίας, τους πιο ευάλωτους και τα μεσαία στρώματα».

Ακόμα, ο ίδιος τόνισε: «Μια ισχυρή προοδευτική φωνή απέναντι σε μια κυβέρνηση βουτηγμένη στην αλαζονεία και τη διαφθορά, που περιφρονεί τα προβλήματα των πολιτών. Ο ελληνικός λαός μπορεί να βασιστεί ξανά στο ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα».

«Το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση έδειξε έναν άλλο δρόμο»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «το 2024 ήταν μια χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων για την παράταξή καθώς απέδειξε πως έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία και διαθέτει μια ισχυρή πολιτική ταυτότητα, προοδευτικών αρχών και αξιών, που ενώνει τους σύγχρονους μη προνομιούχους και τα μεσαία στρώματα», υπογραμμίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε αρχικά να μετατρέψει μια εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας σε ένα πολιτικό γεγονός που εξέπεμψε πολιτικό πολιτισμό. Έχοντας κλείσει τον κύκλο αυτό, σήμερα αγωνιζόμαστε σταθερά και συστηματικά, για να ισορροπήσουμε ένα πολιτικό σύστημα που εδώ και πολλά χρόνια έχει μόνο ένα κυρίαρχο κόμμα», επισημαίνει και προσθέτει πως «το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση έδειξε έναν άλλο δρόμο άσκησης πολιτικής. Στον πυρήνα της υπάρχει η αναζήτηση επεξεργασμένων λύσεων, με προοδευτικό πρόσημο, για τα προβλήματα του ελληνικού λαού».

Σε άλλο σημείο, ο Νίκος Ανδρουλάκης έγραψε ότι «για να ηττηθεί η Ν.Δ. και οι συντηρητικές της επιλογές, πρέπει να υπάρχει ένα άλλο στυλ αντιπολίτευσης που θα είναι αποτελεσματική και ουσιαστική», προσθέτοντας: «Πίσω από κάθε μας σφοδρή κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές υπάρχει πάντοτε μια άλλη προοδευτική εναλλακτική λύση που προτείνουμε. Μια λύση που η κυβέρνηση στην αρχή προσπαθεί να απαξιώσει, αλλά στη συνέχεια αντιλαμβάνεται τη σημασία της και την οικειοποιείται με επικοινωνιακούς όρους. Στην ουσία, όμως, δεν αλλάζει τίποτα ραγδαία στη ζωή των πολιτών γιατί οι επιλογές της δεν έχουν ούτε βάθος ούτε ολοκληρωμένο σχέδιο».

Καταληκτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερ αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που πήρε το ΠΑΣΟΚ και «ακολούθησε ασθμαίνουσα η Νέα Δημοκρατία», όπως υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις