Ανοίγουν και επίσημα οι πόρτες του ΠΑΣΟΚ για τον Υποναύαρχο ΛΣ(εα) Σταύρο Μιχαηλίδη

Ομόφωνη πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων του κόμματος για κάθοδό του στη Χίο

Την τράπουλα σε τοπικό πολιτικό επίπεδο, έρχεται να ανακατέψει, η πιθανή υποψηφιότητα του Σταύρου Μιχαηλίδη, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, αφού οι εδώ και καιρό γνωστές πληροφορίες περί συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, αποκτούν πλέον χαρακτήρα βεβαιότητας.

Το βράδυ της Τετάρτης, το ενδεχόμενο καθόδου του κ. Μιχαηλίδη με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος (που αποτελείται από στελέχη και αιρετούς του κόμματος), η οποία για πρώτη φορά συνεδρίασε στα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Απλωταριά.

Η συμμετοχή μάλιστα μετά από σχεδόν μία δεκαετία, ξεπέρασε τα 70 άτομα, αναδεικνύοντας τη δυναμική που διαγράφει το ΠΑΣΟΚ στη Χίο μετά από αρκετό καιρό.

Οι σκέψεις και τα ζητήματα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης- σύμφωνα με πληροφορίες του «π»- τέθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, να καταθέτουν διαπιστώσεις, να θέτουν ιδεολογικά ζητήματα αλλά στο τέλος να υιοθετούν ομόφωνα την πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής να κατατεθεί επισήμως θετική εισήγηση προς την Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ προκειμένου ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης να συμπεριληφθεί στα εθνικά ψηφοδέλτια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές όποτε αυτές κι αν προκύψουν.

Ετοιμάζεται για επικοινωνιακή μάχη η Νέα Δημοκρατία

Στον αντίποδα η ΝΟΔΕ Χίου και τα στελέχη της, στο άκουσμα των εξελίξεων, ετοιμάζονται εδώ και ημέρες για επικοινωνιακή μάχη με τον Σταύρο Μιχαηλίδη και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΠΑΣΟΚ, έχοντας περάσει από κόσκινο τις ομιλίες, τα βίντεο και τις τοποθετήσεις του κ. Μιχαηλίδη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα οι πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι εδώ και ημέρες, ομάδα ατόμων από τη Ν.Δ. έχει συλλέξει οποιαδήποτε δημόσια παρέμβαση του ίδιου ετοιμάζοντας βίντεο και διαδικτυακά «post» τα οποία θα ενισχύσουν την επικοινωνιακή φαρέτρα του γαλάζιου ψηφοδελτίου.

Σε κάθε περίπτωση, η μέχρι σήμερα γραμμή της Ν.Δ., προκειμένου να πείσει μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων της να μην ακολουθήσει τον Στ. Μιχαηλίδη αλλά να παραμείνει στο κόμμα, παρά τις γκρίνιες για τον τρόπο κατάρτισης του ψηφοδελτίου στο νησί, εστιάζεται στη ρητορική ότι, οποιοδήποτε είναι δυσαρεστημένος με το «στρατόπεδο» Μηταράκη, μπορεί να εκφραστεί μέσα από εναλλακτικές ψηφίζοντας τους άλλους τρεις υποψηφίους.

Δυσαρέσκεια και από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά…

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί ότι μία πιθανή υποψηφιότητα Μιχαηλίδη θα δυναμώσει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν άσκοπα σε μία πολιτική μάχη, που αφορά κυρίως μία πολιτική αντιπαλότητα μεταξύ της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας τη «δύσκολη δουλειά» για το «στρατόπεδο Μηταράκη».

Να σημειωθεί ότι εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Χίο ενώ προς το παρόν ο ίδιος ο Στ. Μιχαηλίδης τηρεί σιωπή για τις εξελίξεις.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, ο Υποστράτηγος του Π.Σ. Νικόλαος Ρουμελιώτης, Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Νήσων, καθώς και ο Αρχιπύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς, Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου, συνοδευόμενοι

Πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο, έχοντας και 8 ελληνικούς προορισμούς | υπηρεσίες για εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Την πρώτη τριετή κρουαζιέρα στον κόσμο, η οποία θα περιλαμβάνει 135 διαφορετικές χώρες από όλες τις ηπείρους και θα έχει ετήσιο κόστος 45.000 δολαρίων Αυστραλίας, ανακοίνωσε η εταιρία Life at Sea Cruises. Η mega-κρουαζιέρα, η οποία θα αναχωρήσει από την

H Celestyal χαράζει νέα πορεία με την προσθήκη του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Journey που ξεκινάει το πρώτο του “΄ταξίδι” το Σεπτέμβριο

Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται 24% καμπίνες με μπαλκόνι, επτά χώροι εστίασης, οκτώ μπαρ και σαλόνια, πολλά ανοιχτά καταστρώματα και χώροι ευεξίας. Η Celestyal, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, ανακοινώνει

Blue Horizons: Πρόσω ολοταχώς η νέα γενιά για την ναυτιλία και τα επαγγέλματα της θάλασσας

Εντυπωσιακή συμμετοχή των νέων και κυρίως διάθεση για άμεση αλληλεπίδραση με εκπροσώπους της ναυτιλίας κατέγραψε η έναρξη του θεσμού “Blue Horizons: η ναυτιλία για τη νέα γενιά” (17-19 Μαρτίου 2023), μιας νέας πρωτοβουλίας του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Περιβάλλοντος

Μετάβαση στο περιεχόμενο