Ανοίγουν οι ορίζοντες με την Τουρκία

Η  συμφωνία για την έναρξη νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Μυτιλήνης με το Δικελί, που βρίσκεται απέναντι από την περιοχή του αεροδρομίου του νησιού μας, στη μέση της διαδρομής μεταξύ Αϊβαλιού και Σμύρνης, έρχεται να ανοίξει νέους ορίζοντες δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η τουριστική αγορά της Τουρκίας για τη Λέσβο. Ουσιαστικά το Δικελί είναι μια μικρή πόλη, όμως, αποτελεί το επίνειο της Περγάμου και η θέση στην οποία βρίσκεται μεταξύ Αϊβαλιού και Σμύρνης είναι κομβικής σημασίας για να μπορέσει να αντλήσει η Λέσβος περισσότερους Τούρκους τουρίστες κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.

Το δρομολόγιο δεν γίνεται για πρώτη φορά καθώς υπήρχε σύνδεση μία φορά την εβδομάδα πριν από 4 περίπου χρόνια, η οποία ωστόσο καταργήθηκε ως μη βιώσιμη εκείνη την περίοδο. Τώρα που τα δεδομένα με το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς τα νησιά μας φαίνεται πως αλλάζουν θεαματικά, η σύνδεση αυτή θα γίνει περισσότερο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της έλευσης των Τούρκων τουριστών προς τη Λέσβο παρά το αντίστροφο!

Στη Μυτιλήνη ο Δήμαρχος Δικελιού

Την Παρασκευή βρέθηκε στη Μυτιλήνη ο Δήμαρχος Δικελιού, Αντίλ Κιργκιόζ, και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Πανναγιώτη Χριστόφα, στο Παλαιό Δημαρχείο, συζητώντας για την επανεκκίνηση της γραμμής από την άνοιξη.

Τον Δήμαρχο Δικελιού συνόδευαν εκπρόσωποι της εταιρείας IDO, που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο, και ο ταξιδιωτικός πράκτορας που θα την εκπροσωπεί στη Λέσβο, ενώ από την πλευρά του Δήμου Μυτιλήνης, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και
Επιχειρηματικότητας Νίκος Γιαννάκας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Τακτικός και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Όλγα Χιώτη.

Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του δρομολογίου, το οποίο θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2025. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, θα έχει διάρκεια περίπου μισή ώρα και θα εκτελείται με καταμαράν, χωρητικότητας έως 450 άτομα, αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα.

Στον Μουτζούρη

Η τουρκική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, τον οποίο ενημέρωσαν ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται αρχικά τρεις ημέρες την εβδομάδα με την προοπτική το καλοκαίρι να γίνουν καθημερινά. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι έχει καταβάλει προσπάθειες για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα απέναντι παράλια, με την ισχύ της βίζας-εξπρές, με αποτέλεσμα – όπως είπε – να πλημμυρίσουν με Τούρκους επισκέπτες τα νησιά μας.

«Καλωσορίζουμε στη Λέσβο τον Δήμαρχο της πόλης Δικελί και τους συνεργάτες του καθώς και τους εκπροσώπους της Ναυτιλιακής Εταιρείας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί μετά τις δικές μας ενέργειες, ως Περιφέρεια, με την εξασφάλιση της βίζας-εξπρές, διευρύνονται οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα απέναντι παράλια και με πόλεις που είναι ακόμη πιο κοντά στη Σμύρνη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων. Αναμφίβολα η νέα σύνδεση που θα ξεκινήσει από το Μάρτιο θα φέρει ακόμα περισσότερους Τούρκους επισκέπτες στα νησιά μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σούπερ μάρκετ» ακόμη και με ναρκωτικά είχε στήσει το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων

Την «πληγή» των παράνομων συνταγογραφήσεων που δημιουργούν «τρύπα» στα οικονομικά του Δημοσίου έφερε στο φως μία ακόμα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για το ξήλωμα κυκλώματος με «πρωταγωνιστές» γιατρούς και φαρμακοποιούς υπεράνω υποψίας. Η νέα υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ μετά από συλλήψεις που έγιναν από το ελληνικό FBI αφορά σε παράνομες

Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί τα έργα αναβάθμισης στη μαρίνα Βουλιαγμένης

Εγκρίθηκαν τα έργα αναβάθμισης της μαρίνας Βουλιαγμένης με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αναλυτικά, εγκρίθηκε η αίτηση ενίσχυσης του επενδυτικού σχεδίου με τίτλο «Αναβάθμιση Υποδομών Υφιστάμενου Τουριστικού Λιμένα» του δικαιούχου «ΑΣΤΗΡ ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης

Το Δημόσιο δικαιώνει τον σατιρικό ποιητή Γιώργο Σουρή

Το ποίημα του “σύγχρονου Αριστοφάνη”, όπως αποκαλούσαν μερικοί τον ποιητή Γιώργο Σουρή την εποχή του, “Δυστυχία σου Ελλάς”, είναι ένα από τα πιο πετυχημένα   που έχουν γραφτεί. Κι αυτό γιατί περιγράφει την κατάσταση στη χώρα στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα η οποία όμως μοιάζει οικεία σε μας ακόμη και σήμερα. Υπενθυμίζουμε μερικούς στοίχους του

Οι ολιγάρχες της Silicon Valley στον Λευκό Οίκο: “Απλά είναι θέμα αμοιβαίου συμφέροντος”

Ο Τραμπ επιδιώκει να ευθυγραμμιστεί με τα συμφέροντα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, ιδίως όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη Οι ειδικοί επισημαίνουν την έντονα “απορρυθμιστική” προσέγγιση της νέας κυβέρνησης Η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως 47ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών λειτούργησε επίσης ως

Μετάβαση στο περιεχόμενο