Άνοιξαν τα σεντούκια της «Κιβωτού» – Δεκάδες ακίνητα, καταθέσεις και «μαύρο χρήμα»

Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία της «Κιβωτού του Κόσμου». Οι μεζονέτες και τα 130.000 ευρώ σε λογαριασμό.

Ο χορός των εκατομμυρίων της «Κιβωτού του Κόσμου» με τα ακίνητα «φιλέτα», αλλά και ένας λογαριασμός της πρεσβυτέρας με… πολλά μηδενικά, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών που κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ.

Την ώρα που οι οικονομικοί έλεγχοι εντείνονται μέρα με τη μέρα στις δομές της «Κιβωτού», νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες, φαίνεται ότι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα διέθεταν 130.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό.

Εν τω μεταξύ, ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων της Οργάνωσης. Από έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι υπάρχει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, το οποίο όμως έμενε αναξιοποίητο.

Τα εν λόγω ακίνητα αποκτήθηκαν με δύο τρόπους, δωρεές και αγορές. Μερικά εκ των οποίων έχουν δωρηθεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε: Άνοιξη ΔιονύσουΑγία ΠαρασκευήΓλυφάδαΠαγκράτι, ΗλιούποληΖεφύρι, Πετρούπολη, ΝίκαιαΠεύκη και Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 ευρώ. Στην Αγία Παρασκευή, η Οργάνωση διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 ευρώ.

Στο Παγκράτι έχουν δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 ευρώ, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 ευρώ.

Η λίστα όμως δεν τελεώνει εκεί. Η ΜΚΟ έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά. Χαρακτηριστικά, στη Χίο, διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη στο Νέο Ρύσιο, υπάρχει μια μεζονέτα 303 τ.μ. αξίας 1.000.000 ευρώ.

Οι μεγάλες δωρεές

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η ΑΑΔΕ και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν βάλει στο ερευνητικό στόχαστρο τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς τα ποσά από δωρεές και χορηγίες ακούγονται υπέρογκα, κάτι που καθιστά αναγκαία τη διερεύνηση της διάθεσης αυτών των χρημάτων στους σκοπούς λειτουργίας της.

Οι δωρεές και χορηγίες από το 2007 έως το 2022, κυμαίνονται κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ, με περισσότερα από 30 εκατομμύρια την τελευταία πενταετία. Πλήθος ατόμων θέλησαν είτε εν ζωή ακόμη είτε μετά θάνατον να αφήσουν την περιουσία τους στην «Κιβωτό», επιθυμώντας να βοηθήσουν τα παιδιά.

Όπως η δωρεά στο Ζεφύρι, οικοπέδου 183 τμ. και αξίας 40.000 ευρώ ή τα δύο οικόπεδα στο Τρίλοφο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 4.200 τ. μ. με αξία 55.000 ευρώ.

Ακόμα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν στα χέρια της Κιβωτού από κληρονομιά. Το πρώτο είναι ένα υπόγειο διαμέρισμα 38 τ.μ. στην Ηλιούπολη, αξίας 20.000 ευρώ, κι ένα δεύτερο, στη Νίκαια, 55 τ. στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, με αξία σήμερα τα 65.000 ευρώ.

Η Κιβωτός, απέκτησε τέλος, την υψηλή κυριότητα σ’ ένα ισόγειο διαμέρισμα 34ων τ.μ. στην Αγία Παρασκευή, με αξία πώλησης τα 30.000 ευρώ.

Μικρά ακίνητα που βρίσκονται στην Αττική, που άλλα νοικιάζονται, αρκετά όμως, απ’ αυτά παραμένουν σφραγισμένα, παρότι ήταν επιθυμία εκείνων που τα δώρισαν στην «Κιβωτό»να φιλοξενήσουν τα παιδιά.

Από το πρωί της Πέμπτης (24/11), τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν ξεκινήσει τις αποστολές των αιτημάτων προς όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να εντοπίσουν τραπεζικούς λογαριασμούς, που διαχειρίζονταν ο πατέρας Αντώνιος, η σύζυγός του, συγγενικά τους πρόσωπα, αλλά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ.

Στη συνέχεια θα ελέγξουν τις εισροές και κυρίως τις εκροές χρημάτων και τους παραλήπτες τους. Θα εξετάσουν την περίπτωση εικονικών παραστατικών εισροών-εκροών χρημάτων, όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις έρευνας ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

«Σιγή ασυρμάτου» από τους συνηγόρους του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

«Σιγή ασυρμάτου», έιναι στο μεταξύ η στάση, που θα κρατήσουν οι τρεις συνήγοροι, οι οποίοι ανέλαβαν την εκπροσώπηση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι Θρασύβουλος Κονταξής, Γιάννης Κώτσος και Τάσος Τριανταφύλλου, θα τηρήσουν στάση σιωπής όσο διαρκεί η διερεύνηση των καταγγελιών σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου» και του πατρός Αντωνίου, από τις Εισαγγελείς Ανηλίκων και όλες τις άλλες διωκτικές Αρχές, όπως η Αρχή Ξεπλύματος και η Οικονομική Αστυνομία.

Κατά τις ίδιες πηγές, την ίδια στάση θα κρατήσουν ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και τα στελέχη των Δομών, που φέρονται εμπλεκόμενα σε καταγγελίες βαναυσότητας και κακοποίησης ανηλίκων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστρατοι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Όταν, το 1919, ιδρύθηκε το Λιμενικό Σώμα, προήλθε από τα «σπλάχνα» του Πολεμικού Ναυτικού.  Έτσι, βάσει εθνικών σχεδίων, το Λιμενικό Σώμα είναι Σώμα υπαγόμενο στο συγκεκριμένο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παρότι στο παρελθόν επανειλημμένα αμφισβητήθηκε, αυτός ο «γνήσιος

21 Απριλίου 1967: Οι Στρατιωτικοί που είπαν ΟΧΙ στη χούντα

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 η Ελλάδα έμπαινε στο γύψο μιας ακόμη στρατιωτικής χούντας. Οι συνέπειες για τον ελληνισμό ήταν βαρύτατες, Επτά χρόνια μετά οι ανόητοι που κατέλυσαν τη Δημοκρατία ξεπουλούσαν και τη Κύπρο. Το στίγμα της χούντας βάραινε

Εκσυγχρονισμός πολλαπλών εκτοξευτών RM-70: Στον εξοπλιστικό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς το Πυροβολικό Μάχης

* Του Κώστα Σαρικά Η ενίσχυση του Πυροβολικού Μάχης αποτελεί προτεραιότητα για τον Στρατό Ξηράς έπειτα και από την επανεξέταση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο εξορθολογισμού που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ των προγραμμάτων που πήραν το «πράσινο» φως

MED-5: Μέτρα πρόληψης των μεταναστευτικών ροών και όχι απώθησής τους ζητούν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Οι πέντε μεσογειακές χώρες που αποτελούν τα νότια σύνορα της Ευρώπης και οι οποίες εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής πίεσης και του προβλήματος της παράνομης διακίνησης απεύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να σταματήσει να έχει πολιτικές κυρίως

Μετάβαση στο περιεχόμενο