Άνοιξε η καινούργια Μαρίνα της Βουλιαγμένης – Το πρώτο σκάφος που μπαίνει (Βίντεο)

Ελλιμενίστηκε το πρώτο σκάφος στην καινούργια Μαρίνα Βουλιαγμένης, με το κόστος για μια θέση εκεί να φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ για 30 χρόνια.

Σε λειτουργία τέθηκε και επίσημα η καινούργια Μαρίνα Βουλιαγμένης, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (20/05). Μάλιστα, ήδη το πρώτο σκάφος έκανε την είσοδό του στον χώρο, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι για μια θέση στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, το κόστος είναι 5 εκατομμύρια ευρώ για 30 χρόνια και το ποσό είναι προκαταβολικά πληρωτέο. Στόχος των ανθρώπων του Αστέρα Βουλιαγμένης στον οποίο ανήκει η διαχείριση της Μαρίνας, είναι να αποτελέσει μία από τις κορυφαίες υποδομές ελλιμενισμού σκαφών, ψυχαγωγίας και αγορών της Μεσογείου.

Από την πλευρά της, η ΤΕΚΑΛ που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου, έχει αναλάβει την κατασκευή της επέκτασης του προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων σκαφών δεδομένης της υψηλής τουριστικής κίνησης που παρουσιάζει η χώρα μας. Το συγκεκριμένο έργο, ωστόσο, έχει διακοπεί προσωρινά μετά από σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακολούθησαν προσφυγές από πολίτες και φορείς.

Τι προβλέπει η συμφωνία με οργανισμό από το Μονακό

Στις αρχές Μαΐου, η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης Α.Ε. (Astir Marina), ανακοίνωσε την υπογραφή τριετούς συνεργασίας με την Société Monégasque Internationale Portuaire (SMIP). Στο πλαίσιο της ανάπλασης της ιστορικής μαρίνας στον Αστέρα Βουλιαγμένης, η διοίκηση προχώρησε στη σημαντική συνέργεια με τον κύριο διαχειριστή των λιμένων του πριγκιπάτου του Μονακό, Ports de Monaco, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διασφαλίζοντας κορυφαίου επιπέδου λειτουργία και παρεχόμενες υπηρεσίες. Η Société Monégasque Internationale Portuaire (SMIP) ή Ports de Monaco, πάντως, ανέλαβε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και καλών πρακτικών για τη βελτιστοποίηση του συνόλου των λειτουργιών της μαρίνας.

Όλα όσα αναφέρει ο Κανονισμός Λειτουργίας

Tο Υπουργείο Τουρισμού ενέκρινε, πριν από μερικές ημέρες, και τον Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας της μαρίνας του Αστέρα Βουλιαγμένης, των υφιστάμενων, νομίμως αδειοδοτημένων χώρων και εγκαταστάσεων χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης.

Έτσι, προβλέπεται δυνατότητα ελλιμενισμού και χρήσης των εγκαταστάσεων της μαρίνας έχουν αποκλειστικά τα πλοία αναψυχής επαγγελματικά ή ιδιωτικά, συμπεριλαμβανομένων των ιστιοφόρων και των μηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής, τα μικρά σκάφη, καθώς και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια, των οποίων το μήκος κυμαίνεται από 4 έως 70+ μέτρα και το βύθισμα τους δεν υπερβαίνει τα μέτρα, που εκάστοτε καθορίζονται με απόφαση του φορέας διαχείρισης, ανά προβλήτα και μόνο κατόπιν σχετικής έγκρισης από το Φορέα Διαχείρισης. Επίσης δικαίωμα ελλιμενισμού έχουν και τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής με άδεια μεταφοράς άνω των 12 επιβατών κατόπιν σχετικής έγκρισης του Φορέα Διαχείρισης.

Κατά τον χρόνο δημοσίευσης η μαρίνα διαθέτει χώρο για ελλιμενισμό και πρόσδεση 27 σκαφών σε ανάλογες θέσεις στις προβλήτες και κρηπιδώματα. Η Γενική Διεύθυνση του Τουριστικού Λιμένα Βουλιαγμένης διατηρεί το δικαίωμα αυξομείωσης του αριθμού των ελλιμενιζόμενων σκαφών με ανάλογη ανακατανομή των θέσεων αυτών και αναδιάταξη ανά κατηγορία, προκειμένου να καλύψει τις εκάστοτε ανάγκες ελλιμενισμού των σκαφών.

Στους κοινόχρηστους χώρους των χερσαίων εγκαταστάσεων και στη θαλάσσια ζώνη της μαρίνας δύνανται να αναπτύσσονται διάφορες δραστηριότητες (εμπορικές, τουριστικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάσης φύσεως, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ.) είτε από τον Φορέα Διαχείρισης της μαρίνας είτε από τρίτους στους οποίους ο Φορέας Διαχείρισης δύναται να παραχωρεί, με ή χωρίς αντάλλαγμα, χώρους για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, στο πλαίσιο των κείμενων διατάξεων. Η καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση χώρου σε τρίτους για τους προαναφερόμενους σκοπούς, γίνεται μετά από έγγραφη έγκριση του Φορέα Διαχείρισης, ενώ την ευθύνη διοργάνωσης έχει ο διοργανωτής.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπ. Εργασίας: Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα – Τι ισχύει

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα, που αναμένεται να επικρατήσει από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, προχωρά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για επτά περιφέρειες της χώρας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Κρήτης Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ

Κικίλιας: Επικίνδυνες οι καιρικές συνθήκες για εκδήλωση φωτιάς, το κακό μπορεί να συμβεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά

Για καιρικές συνθήκες που συνθέτουν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την εκδήλωση και κυρίως τη δραματική εξάπλωση πυρκαγιών, έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Όπως σημείωσε, αύριο, Τρίτη, οι περιοχές Αττική, Ροδόπη, Λέσβος, Χίος, τα Ψαρά, η

Τι αλλάζει στον κόσμο με την απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ

Η εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ, περιστοιχισμένου από τους ανάστατους σωματοφύλακες του, να υψώνει τη γροθιά με αίματα στο πρόσωπο, έχοντας στο φόντο την αστερόεσσα, προορίζεται να περάσει στις εμβληματικές στιγμές της ιστορίας του φωτορεπορτάζ. Το ότι ο Ρεπουμπλικανός διεκδικητής της

Μετάβαση στο περιεχόμενο