Αντι-drone ομπρέλα πάνω από το Αιγαίο – Ποιος είναι ο στόχος

Στόχος του αντι-drone θόλου είναι ή να αδρανοποιήσουν το εχθρικό drone ή αυτό να επιστρέφει στο σημείο εκκίνησής του ή οι ελληνικές δυνάμεις να αποκτούν τον έλεγχό του και να το προσγειώνουν σε φίλιο αεροδρόμιο.

Η ευρύτατη πλέον χρήση, ειδικά των οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τείνει να αλλάξει το στρατιωτικό δόγμα πολλών, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους τα Νέα.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν θα μπορούσαν να αγνοήσουν αυτά τα διδάγματα, ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία διαθέτει πλέον ένα τεράστιο στόλο από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οχήματα και πλωτά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε δηλώσει από την Ξάνθη πως «υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός αντι-drone για τις Ένοπλες Δυνάμις να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones».

Στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός αντι-drone θόλου κατάλληλου για το ελληνικό περιβάλλον επιχειρήσεων θα λειτουργήσει σύντομα και το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας.

Μέχρι όλα αυτά να μπουν στη σειρά, η Ελλάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει φροντίσει ώστε με τη συνδρομή χωρών όπως το Ισραήλ να δημιουργηθεί ένα πρώτο δίκτυο αισθητήρων και συστημάτων που στόχο έχουν εάν και όποτε απαιτηθεί να παρεμβάλλουν τα αντίπαλα μη επανδρωμένα σκάφη.

Στόχος του αντι-drone θόλου είναι ή να αδρανοποιήσουν το εχθρικό drone ή αυτό να επιστρέφει στο σημείο εκκίνησής του ή οι ελληνικές δυνάμεις να αποκτούν τον έλεγχό του και να το προσγειώνουν σε φίλιο αεροδρόμιο.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι

Ένας νέος που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση και θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας κάπου κοντά στο 2030 θα πρέπει να εργαστεί τουλάχιστον 38,5 χρόνια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 2070. Αν και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θεωρείται «βιολογικό προνόμιο» και

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για

Σκύρος: Έτοιμη για την “πράσινη” ακτοπλοΐα – Πρόταση για ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

Έτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση

Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε

Μετάβαση στο περιεχόμενο