Αντιπλοίαρχος ΛΣ Γεωργία Χειμώνα, η καλύτερη αθλήτρια των ΕΔ και των ΣΑ του 2022

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 και παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των διακριθέντων αθλητών και αθλητριών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Στρατιωτικών Σχολών, όσο και μελών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον Αθλητισμό και τον Ολυμπισμό κατά το έτος 2022.

 

Στην τελετή, που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) του ΓΕΕΘΑ και πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ, παραβρέθηκαν επίσης:

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη (Τάκη) Θεοδωρικάκου.

O Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, o Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Αρχηγός ΛΣ/ ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς.

O Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Αθανάσιος Βάλαρης.

Ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Καπελλάκης.

Στην τελετή βραβεύθηκαν:

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπυρίδων Καπράλος.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Ο Στρατιώτης (ΔΒ) Δημήτριος Σκουμπάκης, ως ο καλύτερος αθλητής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2022, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης του 2022 με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης.

Η Αντιπλοίαρχος ΛΣ Γεωργία Χειμώνα, ως η καλύτερη αθλήτρια των ΕΔ και των ΣΑ του 2022, η οποία κατέκτησε την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Masters σκαφών ILCA 6.

Η Ομάδα Ιστιοπλοΐας των ΕΔ, ως η καλύτερη ομάδα των ΕΔ και των ΣΑ του 2022, η οποία κατέκτησε την 3η θέση στο 53o Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας.

Επιπλέον βραβείο έλαβαν

ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ ΒΛΑΧΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΛΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Επιπλέον βραβείο έλαβαν αθλητές και αθλήτριες των ΕΔ και ΣΑ στις κάτωθι κατηγορίες:

Αθλητικής προσφοράς και ήθους.

Διακριθέντων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2022.

Πολυνίκου ομάδας των Πρωταθλημάτων ΕΔ και ΣΑ του 2022.

Πολυνίκου Σχολής των Πρωταθλημάτων των Στρατιωτικών Σχολών ΕΔ και Σχολών ΣΑ του 2022.

Ειδικών Βραβεύσεων.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια για αριστεία και την επιθυμία για διάκριση που διακρίνει τους αθλητές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επισημαίνοντας τις ομοιότητες και τον κοινό σκοπό αθλητή και μαχητή, με στόχο την επίτευξη της νίκης στον στίβο του αγώνα και στο πεδίο της μάχης αντίστοιχα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους βραβευθέντες αθλητές που διακρίθηκαν σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στους προπονητές τους που συνέδραμαν καθοριστικά στις διακρίσεις τους, στις ομάδες των Παραγωγικών Σχολών των ΕΔ και των ΣΑ που αναδεικνύουν την άθληση ως θεμέλιο λίθο της στρατιωτικής εκπαίδευσης, στους αθλητές που επέδειξαν εμπράκτως το ήθος τους, καθώς και στον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπυρίδων Καπράλο και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρο Κούβελο οι οποίοι συνεισφέρουν διαχρονικά στον ελληνικό αθλητισμό και στο αθλητικό ιδεώδες.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης στο σπουδαίο έργο που επιτελεί το ΑΣΑΕΔ, όπως και στην 75ετή αδιάλειπτη προσφορά του στον προγραμματισμό και συντονισμό των αθλητικών εκδηλώσεων των ΕΔ και των ΣΑ, στην συγκρότηση των εθνικών αθλητικών ομάδων τους, καθώς και στην εκπροσώπηση της Χώρας μας στο Διεθνές Συμβούλιο του Στρατιωτικού Αθλητισμού (Conseil International du Sport Militaire – CISM), με σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις του τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ, διακεκριμένο αθλητή και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του CISM Πλοίαρχο (Ο) Σπυρίδωνα Ανδριόπουλο ΠΝ όπως και το προσωπικό του για το ευρύτερο έργο τους και την επιτυχή διοργάνωση της τελετής, συγχαίροντας τους βραβευθέντες αθλητές και αθλήτριες για τις επιτυχίες τους, και προτρέποντάς τους να παραμείνουν αφοσιωμένοι και ανταγωνιστικοί στην επίτευξη των στόχων τους στο πλαίσιο του «εὖ ἀγωνίζεσθαι».

Δείτε φωτογραφίες:

 

4353

 

 

geetha-1 geetha-2 geetha-3 geetha-5 geetha-6 geetha-7 geetha-8 geetha-9 geetha-10 geetha-11 geetha-12

Αντιπλοίαρχος ΛΣ Γεωργία Χειμώνα, η καλύτερη αθλήτρια των ΕΔ και των ΣΑ του 2022 – Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος (symels.gr)

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσία: Με την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, Σουηδία και Φινλανδία θα μετατραπούν σε «θεμιτούς στόχους»

Η Φινλανδία και η Σουηδία θα μετατραπούν σε «θεμιτούς στόχους» μέτρων «αντιποίνων» της Ρωσίας αφού γίνουν κράτη μέλη του NATO, διεμήνυσε χθες Τρίτη ο Ρώσος πρεσβευτής στη Στοκχόλμη, επαναφέροντας στο προσκήνιο την απειλητική ρητορική της Μόσχας. «Μετά την ένταξη της

Δημόσιο: Ποιοι οι δικαιούχοι πριμ παραγωγικότητας ως 15% του βασικού μισθού

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας σε υπαλλήλους στο Δημόσιο. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο τα κριτήρια απονομής και τον τρόπο υπολογισμού του συστήματος κινήτρων και

Οι 53 μέρες που θα κρίνουν τις κάλπες – Με ποιους στόχους προσέρχονται τα κόμματα

Σε 53 ημέρες θα κριθούν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αφού το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα και των εκλογών της δεύτερης κάλπης, αρχές Ιουλίου, εφόσον αυτές χρειαστούν. Τα κόμματα προσέρχονται

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Γρίφος το άνοιγμα της παραλίας – Διίστανται οι απόψεις των επιστημόνων

Έναν δυσεπίλυτο γρίφο καλούνται να λύσουν μέσα στον επόμενο μήνα οι αρμόδιοι φορείς που είναι υπεύθυνοι για μια από τις διασημότερες παραλίες του κόσμου, το Ναυάγιο της Ζακύνθου, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή

Μετάβαση στο περιεχόμενο