Απαγορευτικό στα πλοία λόγω της κακοκαιρίας – Ποια δρομολόγια εκτελούνται

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ πνέουν στο Αιγαίο, γι’ αυτό και εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στο Αιγαίο το Σάββατο (28/12), σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου για το λιμάνι του Λαυρίου, της Ραφήνας και του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, από τη Ραφήνα απέπλευσε κανονικά το δρομολόγιο των 7:45 π.μ. αλλά, λίγη ώρα αργότερα, επέστρεψε στο λιμάνι λόγω έκδοσης απαγορευτικού που βρίσκεται σε ισχύ. Κανονικά, ωστόσο, πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες και από και προς Κεραμωτή και Λιμένα Θάσου. Μάλιστα, στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος το δρομολόγιο των 9:15 π.μ. δεν αναχώρησε και αναμένεται ενημέρωση.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για το Σάββατο (28/12) προβλέπονται θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ – κατά τόπους – στα ανατολικά ηπειρωτικά. Έτσι, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, θα πρέπει πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Η ΕΜΥ, το Σάββατο (28/12), επικαιροποίησε εκ νέου το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο (28/12) ισχυρές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται – κατά διαστήματα – στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατά τόπους στην Κρήτη (κυρίως στη βόρεια) και, από το απόγευμα, στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 – τοπικά – 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο με εξασθένηση από το βράδυ.

 

 

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας: Αυτή είναι η νέα Διοικητική Επιτροπή – Τα ονόματα των μελών της

Όπως έγινε σήμερα (14.01.2025) γνωστό, το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας, απέκτησε νέα διοικούσα επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα και χρέη εισηγητή θα εκτελεί η Σμήναρχος Λ. Ασκονίτου, διευθύντρια του ΤΑΑ, η οποία θα μετέχει στις συνεδριάσεις της ΔΕ/ΤΑΑ, ως

ΟΛΠ: Ανοδική τάση της κρουαζιέρας Homeporting στο λιμάνι Πειραιά το 2025

Τα οφέλη που προκύπτουν από το homeporting για την τοπική και εθνική οικονομία είναι πολυάριθμα, τονίζει ανακοίνωση ο ΟΛΠ. ΗΔιοίκηση της ΟΛΠ αλωσόρισε το πλοίο MSC Sinfonia στον λιμένα Πειραιά για το έτος 2025, διοργανώνοντας ειδική εκδήλωση κατά την οποία

Ο Τραμπ και ο Μασκ προκαλούν αναταραχές στην Ευρώπη

Ενώ απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την ορκωμοσία του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ σε μια εκρηκτική συνέντευξη Τύπου από το Sea to Lake, αναφέρθηκε σε μια κατάκτηση «με στρατιωτική δύναμη» της Διώρυγας του Παναμά και της Γροιλανδίας, σε μια καθόλου συγκεκαλυμμένη

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με στελέχη της Lockheed Martin για τα προγράμματα των μαχητικών F-16 Viper και F-35

Με κλιμάκιο στελεχών της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin Aeronautics με επικεφαλής τον Steve Sheehy (Vice President Global Pursuits) συναντήθηκε σήμερα Τρίτη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που αφορούν στην εξέλιξη

Μετάβαση στο περιεχόμενο