Απάντηση της Ε.Λ.Α.Α.Κ. σε “καταγγελία” της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Π.Ε.Ν.)

Με αφορμή την από 28/03/2023 καταγγελία της  Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού  Ναυτικού (εδώ) σχετικά με την “σύλληψη του πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΧΑΙΟΣ στο λιμάνι της Αίγινας ως υπαίτιο ελλιπούς σύνθεσης πληρώματος”  η Ένωση μας εκφράζει την ιδιαίτερη θλίψη αλλά και την οργή της, που τέτοιες απόψεις εκφράζονται από μία συνδικαλιστική Ένωση.

Κάνουμε γνωστό στην Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού  Ναυτικού ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι υπεύθυνο για ελέγχους σε όλα τα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας, και στα δρομολογημένα σε πορθμεία, εφαρμόζοντας  ότι προβλέπει ο νόμος.

 Συγκεκριμένα, σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Λιμεναρχείου Αίγινας   διαπιστώθηκε η ελλιπής σύνθεση του πληρώματος κατά δύο άτομα, του Α΄ μηχανικού και ενός ναυτόπαιδα. Διενεργήθηκε προανάκριση και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων, ενώ παράλληλα απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου. Κατόπιν αποκατάστασης της σύνθεσης επετράπη ο απόπλους του για τον Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο δίκαιο, έχουν ως πρωταρχικό τους μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, το οποίο αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωσή τους.

Η εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας στα πλοία της ακτοπλοΐας αλλά και στα τουριστικά σκάφη που αποφασίστηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας αμέσως μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών είχε ως αποτέλεσμα δυστυχώς να αποκαλυφθούν οι παθογένειες του συστήματος και ότι το πάμε και όπου βγει δεν ήταν παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου.  Στην προκείμενη περίπτωση κατόπιν αποκατάστασης της σύνθεσης μετά  την έκτακτη μεταφορά του Α μηχανικού στο νοσοκομείο  και την ενημέρωση των Λιμενικών Αρχών θα επιτρεπόταν  ο απόπλους του από τον Πειραιά.

Καθημερινά και σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διενεργούνται τακτικές και έκτακτες επιθεωρήσεις των πλοίων και έλεγχοι σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας των ναυτικών, την ασφάλεια των πλόων, τα ωράρια εργασίας τους υπεράριθμους επιβάτες, τις βλάβες πλοίων και την αποκατάσταση τους καθώς και έλεγχοι  μετά από  καταγγελίες επιβατών για οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με επιβατικά οχηματαγωγά πλοία.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχηθούμε στον   Α΄Μηχανικό του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΧΑΙΟΣ περαστικά και καλή ανάρρωση από καρδιάς.

Το ελάχιστο που οι συνάδελφοί μας αναμένουν από τους εκπροσώπους όλων των συνδικαλιστικών ενώσεων είναι να σταθούν αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι και όχι να προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες ανακοινώσεις προβάλλοντας δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα.

Οι συνάδελφοι μας, Λιμενικοί του Λιμεναρχείου Αίγινας  και έχουν τεράστια εμπειρία και έχουν καταφέρει να ανταποκρίνονται άριστα στα καθήκοντα τους  κατακτώντας  και την αναγνώριση της τοπικής κοινωνίας.

Οι ρόλοι είναι σαφώς οροθετημένοι και σαφώς διακριτοί.

%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%91%CE%9A

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλυμνος: Συγκινητική απελευθέρωση δελφινιού από καΐκι

Ψαράδες στην Κάλυμνο έσωσαν ένα δελφίνι που μπλέχτηκε στα δίχτυα τους. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook με τίτλο «Απελευθέρωση δελφινιού από Καλύμνιο καΐκι» φαίνονται οι ψαράδες να κρατούν στην αγκαλιά τους το πανέμορφο μικρό δελφίνι και να κόβουν τις πετονιές, ενώ

Ένας Αμερικάνος «κροίσος» με ελληνικές ρίζες για τον Λευκό Οίκο – Ο Jamie Dimon της JP Morgan

Η ιδέα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ο Jamie Dimon βγάζει κατά κάποιον τρόπο νόημα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Reuters, John Foley: μετά τη διοίκηση της JP Morgan, της μεγαλύτερης τράπεζας στον δυτικό κόσμο, δεν υπάρχουν και πολλές θέσεις περαιτέρω

Ο άγνωστος στρατηγός Κωσταράκος

Τέτοιες μέρες, αρχές Ιουνίου του 2011, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έχει μπει στην διαδικασία επιλογής νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Προερχόμενος από το διπλωματικό σώμα και με αριστερές καταβολές ο υπουργός αναζητεί για αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό που

Θεσσαλονίκη: Το μπάνιο στη θάλασσα κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία

Ένας 60χρονος πήγε με την σύζυγό του για κολύμπι και πνίγηκε. Σε τραγωδία εξελίχθηκε το μπάνιο στη θάλασσα για ένα ζευγάρι στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, καθώς ο 60χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, πήγε για κολύμπι

Μετάβαση στο περιεχόμενο