Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου

Η κατάνυξη, η προσευχή, η χαρά, η ελπίδα –έστω και βραχείες– παρασύρουν χιλιάδες πιστούς

Χριστούγεννα 2022· η πιο χαρμόσυνη στιγμή κάθε θρησκευτικού έτους φέτος γιορτάζεται και πάλι σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η κατάνυξη, η προσευχή, η χαρά, η ελπίδα –έστω και βραχείες– παρασύρουν χιλιάδες πιστούς, που παίρνουν μιαν ανάσα στοχασμού και σκέψης· για όσα χάθηκαν, για όσα έρχονται, για εκείνα που θέλουμε να κρατήσουμε, που θέλουμε να καταφέρουμε. Από το Κίεβο, που επιμένει να αντιστέκεται, έως την Τζακάρτα ή το Μεξικό, τα Χριστούγεννα είναι η μέρα που όλοι (θα έπρεπε να) δικαιούνται να γιορτάσουν.

 

Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-1
Η μεγαλειώδης λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων στη βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, χοροστατούντος του Πάπα Φραγκίσκου. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-2
Η «νύχτα των ευχών» στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-3
Ενα δεντράκι που θυμίζει Χριστούγεννα στα χαρακώματα της Μπακμούτ στην Ουκρανία. (©Reuters)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-4
Ιερέας ευλογεί τους στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στα ρωσικά σύνορα κοντά στο Χάρκοβο. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-5
Το μέλος του ουκρανικού Στρατού, Λεονίντ Ονιστσένκο, 63 ετών, μιλά στην οικογένειά του κατά τη διάρκεια εορταστικού δείπνου Χριστουγέννων, καθώς η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται, στην Κοστιαντινίβκα της Ουκρανίας. (©Reuters)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-6
Συγγενείς στρατιωτών του Τάγματος του Αζόφ, που συνελήφθησαν από τους Ρώσους τον Μάιο μετά την πτώση της Μαριούπολης, στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι στο Κίεβο, απαιτώντας την απελευθέρωση των κρατουμένων. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-7
Κάτοικοι μεταφέρουν έναν «Olentzero» στους δρόμους της Παμπλόνα την παραμονή των Χριστουγέννων. Η βασκική εκδοχή του Αϊ-Βασίλη σηματοδοτεί την άφιξη των Χριστουγέννων στις 24 Δεκεμβρίου, την ημέρα που αφήνει τα δώρα για τα παιδιά. (©EPA)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-8
Ο βασιλιάς Κάρολος κατά τη διάρκεια της ακολουθίας «Μαζί στα Χριστούγεννα» στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο,στις 15 Δεκεμβρίου 2022. Η λειτουργία μεταδόθηκε από το ITV1 την παραμονή των Χριστουγέννων ως μέρος του προγράμματος «Royal Carols: Together At Christmas», με αφήγηση από την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, με προλόγισμα από την Κέιτ Μίντλετον και αφιερώματα στη βασίλισσα Ελισάβετ. (©Reuters)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-9
Στο Λονδίνο, βέβαια, κάποιοι θα κάνουν Χριστούγεννα στους σταθμούς των τρένων, όπως στον εικονιζόμενο σταθμό του Γιούστον. (©Reuters)

 

Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-10
Οι οπαδοί της βερολινέζικης ποδοσφαιρικής ομάδας 1. FC Union Berlin στο «Stadion An der Alten Foersterei» τραγουδούν τα παραδοσιακά κάλαντα, έπειτα από ένα διάλειμμα δύο ετών λόγω της πανδημίας. (Reuters)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-11
Γονυπετής στον ναό της Αγίας Τριάδας στο χωριό Linkmenys, περίπου 110 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Βίλνιους στη Λιθουανία. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-12
Λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων στον καθολικό ναό του Αγίου Αντωνίου στην Κωνσταντινούπολη. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-13
Βεγγαλικά στη Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου στο Τόκιο. (©Reuters)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-14
Προσευχή στον ναό του Αγίου Γεωργίου των Χαλδαίων στη Βαγδάτη. (©Reuters)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-15
Ιερείς πραγματοποιούν τη μεταμεσονύκτια χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωσήφ στο Πραγιαγκράζ, στη βόρεια Ινδία. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-16
Υπό το φως των κηρίων… Στον ναό Εμμανουήλ στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-17
Μεταμεσονύχτια κατάνυξη στον ναό του Αγίου Ανδρέα στο Καράτσι του Πακιστάν. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-18
Αιγύπτιες καθολικές μοναχές κατά τη διάρκεια προσευχής στον καθολικό ναό του Αγίου Ιωσήφ στο Κάιρο. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-19
Καθολικές μοναχές του Τάγματος των Αδελφών της Βηθλεέμ, στη μονή Beit Jamal κοντά στο Beit Shemesh, 30 χλμ. από την Ιερουσαλήμ. (©Reuters)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-20
Κατάνυξη στον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Οχθη. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-21
Ιερέας κρατά ένα άγαλμα του Ιησού καθώς ένας άνδρας υποκλίνεται κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον καθολικό ναό La Merced στην πόλη του Παναμά. (©Α.Ρ.)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-22
Τα Χριστούγεννα των μεταναστών… Κέντρο φιλοξενίας στην Πόλη του Μεξικού. (©Reuters)
Από το Κίεβο έως την Τζακάρτα, Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου-23
Και κάτι διαφορετικό… Χειμερινοί κολυμβητές από τον παλαιό κολυμβητικό σύλλογο Les Ours Blancs (Πολικές αρκούδες) συμμετέχουν σε χριστουγεννιάτικο αγώνα κολύμβησης στον Ατλαντικό ωκεανό, όπου η θερμοκρασία του νερού είναι 14 βαθμούς Κελσίου, στο Μπιαρίτζ, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Περίπου 100 κολυμβητές συμμετείχαν στην ετήσια εορταστική κολύμβηση. (©Α.Ρ.)

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βουλευτής Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με το διοικητή του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Κατερίνης και τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο των θεσμικών της συναντήσεων η βουλευτής Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα συναντήθηκε  με το διοικητή του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Κατερίνης, Πλωτάρχη  κ. Αδαμίδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας. κ. Θοδωρή Κουστιάνη. Στη συνάντηση με τον 

WSJ: Πώς η Τουρκία κρατά ζωντανή την πολεμική μηχανή της Ρωσίας

Τουρκικές εταιρείες πραγματοποίησαν το περασμένο έτος εξαγωγές αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούσαν μηχανήματα, ηλεκτρικές συσκευές, ανταλλακτικά και άλλη είδη, τα οποία η Ρωσία χρειάζεται για τον στρατό της, σύμφωνα με έρευνα, που δείχνει το πώς «τροφοδοτεί» η Μόσχα την

Φάκελος «Ακροδεξιά στην Ελλάδα» – Η απόρρητη έκθεση της Αντιτρομοκρατικής

«Η ακροδεξιά εξτρεμιστική δράση έχει περιοριστεί μετά τις συλλήψεις μελών της COMBAT 18, των Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών (ΑΜΕ) και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Η οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό και η πανδημία έχουν οδηγήσει στην εξάπλωση της ακροδεξιάς ιδεολογίας. Το Εθνικό Κόμμα Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη

Δείτε την παρέμβαση της ΕΑΑΛΣ στη Βουλή

Δείτε τη 2η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων (Τετάρτη, 1.2.2023) για το πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ, στη διάρκεια της οποίας οι βουλευτές-μέλη της είχαν τη δυνατότητα να έχουν ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων. Ανάμεσα στους φορείς που παρουσίασαν τις