Απογευματινά χειρουργεία: Από 55 έως 1000 ευρώ μικτά οι αμοιβές των γιατρών

Τις τελικές αποδοχές των γιατρών που θα συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία όρισε το υπουργείο Υγείας

Τις τελικές αποδοχές των γιατρών που θα συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία όρισε το υπουργείο ΥγείαςΠρόκειται για αμοιβές που θα ξεκινούν από 55 ευρώ μικτά και μπορούν να φτάσουν έως και τα 1000 ευρώ ανάλογα τη βαθμίδα του χειρουργού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr.

 

Προς υπογραφή η απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία

 

Μάλιστα ήδη η σχετική απόφαση έχει δοθεί προς υπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να εγκριθούν και τα σχετικά κονδύλια που θα απαιτηθούν για το ΕΣΥ.

 

Οι αναλυτικές αποδοχές που παρουσιάζει το ethnos.gr είναι μικτές, ενώ έχουν κατηγοριοποιηθεί με βάση τη θέση που κατέχει στο νοσοκομείο ο κάθε χειρουργός, αλλά και τη βαρύτητα της επέμβασης που θα διενεργείται.

 

Όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες, τη σχετική απόφαση αλλά και την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων έκανε ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος και έχει επιμεληθεί όλη την προετοιμασία της απόφασης των απογευματινών χειρουργείων, ενώ έχει δημιουργήσει και την ενιαία λίστα χειρουργείων από την εποχή που υπουργός Υγείας ήταν ακόμη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι αμοιβές για τα απογευματινά χειρουργεία

 

Με βάση την τελική απόφαση που εγκρίνεται και από το υπουργείο Οικονομικών, οι χειρουργοί αλλά και οι αναισθησιολόγοι θα αμείβονται ως εξής:

  • Ο Συντονιστής Διευθυντής ή ο καθηγητής θα λαμβάνει για τις πολύ μικρές επεμβάσεις 125 ευρώ μικτά, για τις μικρές 245 ευρώ μικτά ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1000 ευρώ σε εξαιρετικά βαριά χειρουργεία.
  • Ο Διευθυντής ή ο αναπληρωτής καθηγητής θα ξεκινά από 110 ευρώ μικτά και θα φτάνει έως τα 900 ευρώ.
  • Οι επιμελητές και οι επίκουροι καθηγητές ιατρικής θα ξεκινούν από 105 ευρώ μικτά και θα φτάνουν έως τα 850.
  • Οι χειρουργοί Β και Γ που θα συμμετέχουν στην ιατρική ομάδα  θα λαμβάνουν από 55 ευρώ έως 150 ευρώ ανάλογα τη βαρύτητα της επέμβασης.
  • Σε ό,τι αφορά στους αναισθησιολόγους θα ξεκινούν από 90 ευρώ και θα μπορούν να φτάνουν έως και τα 450 ευρώ ανά χειρουργείο.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα

 

Αμοιβές απογευματινών χειρουργείων

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο