Αποκαλυπτήρια Μνημείου Μεσσηνίων Πεσόντων Αεροπόρων και Επιμνημόσυνη Δέηση

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν, στην Καλαμάτα, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μεσσηνίων Πεσόντων Αεροπόρων καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, αποδίδοντας φόρο τιμής και αναγνώρισης του έργου και της θυσίας των 42 Μεσσηνίων Αεροπόρων που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, οι Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, κ. Περικλής Μαντάς και κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ.κ Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Βαγενάς, o Διευθυντής Β’ Κλάδου του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Παπαχρήστου, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Διοικητής της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, Σμήναρχος (Ι) Νικόλαος Τσιβουράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων, καθώς συγγενείς των πεσόντων και πλήθος κόσμου.

Δείτε την Ομιλία του Αρχηγού ΓΕΑ εδώ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του