Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 28ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων

Από την Πέμπτη 03 έως την Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2022 διεξήχθη το 28ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων (ΙΣΕΔ) στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace» στην Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με την Ιατρική Πανεπιστημιακή Κοινότητα και με την συμμετοχή εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών όλων των ειδικοτήτων του Υγειονομικού και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Επαγγελματιών Υγείας του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, παρουσία του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιου Οικονόμου και του Διοικητή Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγου Σωτήριου Κωστάκογλου.

Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού καλωσόρισε τους εκλεκτούς ομιλητές και συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στον στόχο του Συνεδρίου να προβάλει ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, συμβατό με την ταχύτατη εξέλιξη των επιστημών και της τεχνολογίας και ικανό να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες υγειονομικές απαιτήσεις των Ένοπλων Δυνάμεων.

Σκοπός του Συνεδρίου, το οποίο έχει καθιερωθεί ως κορυφαία επιστημονική εκδήλωση του Υγειονομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν η κατάθεση και αποτύπωση των νεότερων επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων στον ενοποιημένο χώρο της υγείας με έμφαση στο στρατιωτικό περιβάλλον, καθώς και η προβολή – παρουσίαση του επιστημονικού και κοινωνικού έργου που αυτό επιτελεί.

Το 28ο ΙΣΕΔ παρακολούθησαν 1.307 σύνεδροι και κατά την διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν 107 στρογγυλές τράπεζες, 42 διαλέξεις, 10 κλινικά φροντιστήρια, καθώς και 2 συμπόσια τα οποία κάλυψαν ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση προβλημάτων υγείας, στις αεροδιακομιδές, στο μεταναστευτικό και στην συνολική κρατική αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 (πατήστε εδώ).

Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε δύο έτη και αντικατοπτρίζει τον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς την διακλαδικότητα και διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων με το σύνολο των φορέων υγείας της Χώρας, όπως και ως προς την εξωστρέφειά τους προς την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, με το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ομιλητών και την αυξημένη συμμετοχή συνέδρων να συμβάλλουν στην άρτια και επιτυχή διεξαγωγή του.

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν:

● Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Παπαϊωάννου.
● Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρ. Κωνσταντίνος Παν. Μπαλωμένος.
● Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΙΥ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου.
● Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Υγειονομικού του ΓΕΝ, του ΓΕΑ και της ΕΛ.ΑΣ.
● Οι Διοικητές των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.
● Οι Κοσμήτορες της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού και Πανεπιστημιακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
● Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί Υγειονομικού.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιορδανίας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωπαϊκό Κονκλάβιο: «Ευρώπη 2040: Το Αύριο είναι Σήμερα»

Το Ευρωπαϊκό Κονκλάβιο είναι μια πρωτοβουλία από πρώην υπουργούς, κορυφαίους διπλωμάτες και διανοητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει ως στόχο να αναδείξει τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Ευρωπαίων

Πανικός στην Τουρκία για το ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ (Α472): «Δεν ύψωσε Τουρκική σημαία» στην Σμύρνη – Τι απαντά το Τουρκικό ΥΠΑΜ

Πανικός έχει ξεσπάσει στα Τουρκικά social media και μέσα ενημέρωσης σήμερα για το πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ (Α-472), το οποίο πυροδότησε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη μη ύψωση της τουρκικής σημαίας κατά την επίσκεψή του

Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΡΕΪΖΗΣ Δρόσος

Γεννήθηκε στη Σητεία το έτος 1969. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 1993 και αποφοίτησε το 1995 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υπηρέτησε στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ως Υπολιμενάρχης και στα

Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση υποβάλλουν Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.   «Η

Μετάβαση στο περιεχόμενο