Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 28ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων

Από την Πέμπτη 03 έως την Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2022 διεξήχθη το 28ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων (ΙΣΕΔ) στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace» στην Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με την Ιατρική Πανεπιστημιακή Κοινότητα και με την συμμετοχή εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών όλων των ειδικοτήτων του Υγειονομικού και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Επαγγελματιών Υγείας του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, παρουσία του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιου Οικονόμου και του Διοικητή Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγου Σωτήριου Κωστάκογλου.

Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού καλωσόρισε τους εκλεκτούς ομιλητές και συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στον στόχο του Συνεδρίου να προβάλει ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, συμβατό με την ταχύτατη εξέλιξη των επιστημών και της τεχνολογίας και ικανό να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες υγειονομικές απαιτήσεις των Ένοπλων Δυνάμεων.

Σκοπός του Συνεδρίου, το οποίο έχει καθιερωθεί ως κορυφαία επιστημονική εκδήλωση του Υγειονομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν η κατάθεση και αποτύπωση των νεότερων επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων στον ενοποιημένο χώρο της υγείας με έμφαση στο στρατιωτικό περιβάλλον, καθώς και η προβολή – παρουσίαση του επιστημονικού και κοινωνικού έργου που αυτό επιτελεί.

Το 28ο ΙΣΕΔ παρακολούθησαν 1.307 σύνεδροι και κατά την διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν 107 στρογγυλές τράπεζες, 42 διαλέξεις, 10 κλινικά φροντιστήρια, καθώς και 2 συμπόσια τα οποία κάλυψαν ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση προβλημάτων υγείας, στις αεροδιακομιδές, στο μεταναστευτικό και στην συνολική κρατική αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 (πατήστε εδώ).

Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε δύο έτη και αντικατοπτρίζει τον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς την διακλαδικότητα και διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων με το σύνολο των φορέων υγείας της Χώρας, όπως και ως προς την εξωστρέφειά τους προς την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, με το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ομιλητών και την αυξημένη συμμετοχή συνέδρων να συμβάλλουν στην άρτια και επιτυχή διεξαγωγή του.

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν:

● Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Παπαϊωάννου.
● Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρ. Κωνσταντίνος Παν. Μπαλωμένος.
● Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΙΥ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου.
● Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Υγειονομικού του ΓΕΝ, του ΓΕΑ και της ΕΛ.ΑΣ.
● Οι Διοικητές των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.
● Οι Κοσμήτορες της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού και Πανεπιστημιακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
● Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί Υγειονομικού.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιορδανίας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναρκωτικά, όπλα και αρχαία έκρυβε σε τροχόσπιτο (εικόνες)

Αρχαιότητες τις οποίες σκόπευε να βγάλει στο “σφυρί” είχε στην κατοχή του ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής με οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής σε περιοχή της Ροδόπης, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων. Κατά την διάρκεια

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 21χρονη που παρασύρθηκε στην Καμάρα- Δωρίζει τα όργανά της η οικογένεια

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν», λέει η μητέρα του θύματος. Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Κώστας Κατσαφάδος : Το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης είναι το έργο της

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας, όπως και ο κόσμος, κινείται και σχεδιάζει έχοντας στο μυαλό της την αβεβαιότητα που κυριαρχεί γύρω από τις ευρύτερες

Λαρισαίος επιχειρηματίας κατασκεύασε ρομποτικό όχημα με σύστημα λέιζερ για την κατάρριψη drones

«Όραμά μας να δώσουμε σε κάθε χώρα τη δύναμη να αμυνθεί ενάντια σε πιθανές απειλές». Με αυτό το μότο ο επιχειρηματίας και εφευρέτης ρομποτικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, Κωνσταντίνος Σούκος, κινείται και παράγει έργα, που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και την κατάρρευση drones.