Απόλυτη σήψη στην Ευρώπη των σκανδάλων και της διαφθοράς – Έρευνα και σε βάρος του πρώην προέδρου της ETEπ

Αστυνομικοί από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο έχουν κατασχέσει τους τελευταίους μήνες υλικό που σχετίζεται με την έρευνα
Οι εισαγγελείς της ΕΕ που είναι επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων ερευνούν πλέον και τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η έρευνά της περιελάμβανε «δύο άτομα ύποπτα για διαφθορά και κατάχρηση επιρροής, καθώς και για κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ».
Ο Werner Hoyer, ο οποίος αποσύρθηκε από τη θέση του ως πρόεδρος της ΕΤΕπ στα τέλη του περασμένου έτους, αντιμετωπίζει υπόθεση διαφθοράς, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του στο POLITICO.
Αστυνομικοί από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο έχουν κατασχέσει τους τελευταίους μήνες υλικό που σχετίζεται με την έρευνα, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.
Έψαξαν επίσης το σπίτι του Hoyer.

Αρνείται την αδικοπραγία ο Hoyer 

Από την πλευρά του, ο Hoyer αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία μέσω του δικηγόρου του, ο οποίος είπε ότι η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας επικεντρώνεται στην αποχώρηση ενός υπαλλήλου της ΕΤΕπ και στην αποζημίωση που του καταβλήθηκε σε αυτό το πλαίσιο.
Ο Hoyer υπέγραψε το πακέτο αποχώρησης, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΤΕπ, παγιδεύοντάς τον στην έρευνα — παρόλο που δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, είπε η νομική ομάδα του Γερμανού.
“Οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι εντελώς παράλογοι και αβάσιμοι”, είπε ο Hoyer σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο POLITICO.
“Πλέον αναμένω να διερευνηθούν και να διευκρινιστούν πλήρως και να ζητήσω από την ΕΤΕπ να συνεργαστεί πλήρως με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».
«Περιμένουμε τις έρευνες», δήλωσε ο δικηγόρος του Hoyer, Nikolaos Gazeas.
“Θα αποδείξουν ότι οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του πελάτη μου είναι αβάσιμες και εντελώς παράλογες.
Αυτός είναι επίσης ο λόγος που ο πελάτης μου ζήτησε ρητά να αρθεί η ασυλία του και των εγκαταστάσεων της ΕΤΕπ ώστε να διευκρινιστεί αυτός ο ισχυρισμός.”

Η ανάρτηση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στον ιστότοπο της

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αποδέχθηκε το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) να άρει την ασυλία δύο πρώην υπαλλήλων της, καθώς και το απαραβίαστο των χώρων, των κτιρίων και αρχεία στο Λουξεμβούργο.
Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης έρευνας στην οποία εμπλέκονται δύο άτομα ύποπτα για διαφθορά και κατάχρηση επιρροής, καθώς και για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ. Οι υποψίες αναφέρθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Σύμφωνα με τη νομική τους υποχρέωση βάσει του δικαίου της Ένωσης (πρωτόκολλο 7 για τα προνόμια και τις ασυλίες της ΕΕ), όπως ορίζεται από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΤΕπ χορήγησε την άρση της ασυλίας δύο πρώην εργαζομένων, οι οποίοι θα επιτρέψει την επιμελή και αποτελεσματική συνέχιση της έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» 

12345_1.PNG

www.bankingnews.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος υπουργός Ναυτιλίας στη Βρετανία

Ο Μάικ Κέιν (φωτογραφία) διορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας μετά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Κέιν έχει εκπροσωπήσει την κυρίως εργατική τάξη στην εκλογική περιφέρεια των Wythenshawe και Sale

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, δεν τον θέλουν… (*)

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι είστε ένας άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία, η οποία είναι τοις πάσι γνωστό- αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών. Γνωστό είναι επίσης ότι διά της ναυτιλίας, με

Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για την ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια

Με στόχο η διαχείριση των ναυτικών συμβάντων στο Αιγαίο αλλά και η ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στα λιμάνια να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα “πίστωση” χρόνου στα ρυμουλκά πλοία να συμμορφωθούν πλήρως με τις νέες προδιαγραφές του προεδρικού

Τα μαθήματα από τη δράση των φρεγατών κατά των UAV στην Ερυθρά

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων απειλών εξάγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι σήμερα τα ελληνικά πλοία έχουν καταρρίψει τρία UAV των Χούθι, ένα εκ των οποίων με τη

Μετάβαση στο περιεχόμενο