Απορίες Προέδρου ΠΕΑΛΣ …

Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
..απορία 1η :
Έστω ότι εκλέγεται ένα νέο ΔΣ σε μια ένωση και οι νέοι αντιπρόσωποι αυτής που θα συμμετέχουν στην ομοσπονδία εκ των οποίων μπορούν είναι και μελη του ΔΣ και όχι μέλη άλλα απλά αντιπρόσωποι .
Αν στο προηγούμενο ΔΣ ένας συνδικαλιστής που ειχε εκλεγεί μέλος του ΔΣ και αντιπρόσωπος στις τοτε εκλογές αποφασίσει να μη θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές ή θέτει και δεν εκλέγετε οπότε δεν αποτελει μέλος του νέου ΔΣ και των νέων αντιπρόσωπων , τοτε αυτός μπορεί να παραμείνει αντιπρόσωπος της ένωσης στην ομοσπονδία μέχρι να συμπληρώσει 3 χρονια από την εκλογή του στο προηγούμενο ΔΣ? Κι αν ναι, ένας από τους νεοεκλεγμενους αντιπρόσωπους αποσύρεται ή θεωρείτε δεδομένη η θέση του παλιού ή των παλιών αντιπροσώπων και εκλέγονται οι υπόλοιποι?
Σε καθε περίπτωση ως πρώην μέλος ενός ΔΣ οπου ο ίδιος αποφάσισε να μην ζητήσει εκ νεου τη ψήφο των συναδέλφων του, μπορεί να συμμετέχει ως εκπρόσωπος μετά ψήφου στα συμβούλια μεταθέσεων και να ψηφίζει θετικά ή αρνητικά για τη μετάθεση ή απόσπαση συναδέλφων από τη στιγμη που υπάρχουν άλλοι νεοι συνδικαλιστές, φρεσκοεκλεγμενοι απο τους συναδέλφους που μπορουν να συμμετέχουν στα συμβούλια που αποφασίζουν τις τύχες του προσωπικου .?
Κατά τη γνώμη μου αφού δεν έθεσε εκ νέου τον εαυτό του στην κρίση των συναδέλφων του και πλεον εχει εκλεγεί νεο ΔΣ και νέοι αντιπρόσωποι, χάνει αυτόματα την ιδιότητα του Μέλους και αυτοδίκαια χάνει το αξίωμα που κατέχει σε οποιαδήποτε βαθμίδα του Συνδικαλιστικού Κινήματος .
Τα συμπεράσματα δικά σας ….
…………………………………………………………………………………………………………

Πασσάκος Σπύρος

 
…..απορία 2η ….
αν για κάποιον/ους αποφασιστεί μετάθεση και του/τους κοινοποιηθεί και αυτός/οι ασκήσουν το δικαίωμα προσφυγής και πριν την απόφαση του συμβουλίου προσφυγών θέσουν υποψηφιότητα, στις εκλογές της ένωσης της περιοχής τους , με την ευχή της ένωσης, για να εκλεγούν μήπως και σωθούν … αδιαφορώντας αυτοί και η ένωση αν άλλος/οι συνάδελφοι θα μετατεθούν αντί για αυτόν/ους ή οτι κάποιοι άλλοι περιμένουν να αντικατασταθούν από αυτόν/ους και τελικά εκλεγούν και η απόφαση του συμβουλίου προσφυγών ειναι να εκτελεστεί η μετάθεση , τοτε ειναι ορθό να δηλώσουν ότι ειναι πλέον συνδικαλιστές άρα αμετάθετοι???
Επίσης αναρωτιέμαι πόσο λογικό θα ήταν αν ο πρόεδρος της ένωσης αυτής, ο οποίος συμμετείχε σε ολο αυτό το παρασκήνιο, να ειναι μέλος των συμβουλίων μεταθέσεων ? Δηλαδή έσωσε τους δικούς του αλλά όλοι οι άλλοι στον κουβά ..?
Τα συμπεράσματα δικά σας .

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ