Αποζημιώσεις σε 3 συγγενείς 21χρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα από ταχύπλοο σκάφος

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, επιδικάστηκαν σημαντικές αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη σε 3 συγγενείς αδικοχαμένης 21χρονης σε θαλάσσιο δυστύχημα.

Οι συγγενείς της 21χρονης ζήτησαν συγκεκριμένα με αγωγή, που άσκησε ο δικηγόρος κ. Αλέξης Κούγιας, να αποζημιωθούν με το ποσό των 500.000 ευρώ από την ξενοδοχειακή εταιρεία, από τον χειριστή ενός ταχύπλοου σκάφους, που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια θαλάσσιων σπορ και από μια ασφαλιστική εταιρεία.

Το δικαστήριο με την απόφασή του αναγνωρίζει την υποχρέωση των εναγόμενων να καταβάλουν εις ολόκληρον, έκαστος, στην μια το ποσό των 87.500 ευρώ, στον δεύτερο το ποσό των 92.500 ευρώ και στην Τρίτη το ποσό των 15.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο.

Αναγνωρίζει επίσης την υποχρέωση της ξενοδοχειακής εταιρείας να καταβάλουν στους ίδιους τα ποσά των 37.500 ευρώ, 42.500 ευρώ και 5.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Καταδικάζει τους εναγόμενους σε μέρος των δικαστικών εξόδων των εναγόντων ύψους 5.800 ευρώ.

Η ξενοδοχειακή εταιρεία επεσήμανε ότι κατά τον χρόνο του ατυχήματος είχε την προβλεπόμενη ασφαλιστική κάλυψη και ήταν ασφαλισμένη και ζήτησε από το δικαστήριο να υποχρεωθεί η ασφαλιστική εταιρεία να της καταβάλει το ποσό το οποίο λόγω αποζημιώσεως, τόκων και δικαστικών εξόδων ήθελε τυχόν κατά παραδοχή της ανακινούμενης αγωγής να καταβάλει στους ενάγοντες.

Η ίδια υπόθεση έχει απασχολήσει και τα ποινικά δικαστήρια.

Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έχει επιβάλει ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή, σε έναν 47χρονο κάτοικο Καλυθιών, που τραυμάτισε θανάσιμα με το ταχύπλοο σκάφος στο Φαληράκι, την 21χρονη γυναίκα.

Το δικαστήριο τον έκρινε συγκεκριμένα συνυπαίτιο για την πρόκληση του ατυχήματος και ένοχο ανθρωποκτονίας από αμέλεια, όπως και πρωτοδίκως.

Ο 47χρονος κατηγορήθηκε συγκεκριμένα για το ό,τι την 23η Αυγούστου 2009, όντας υπόχρεος από το επάγγελμά του, ως ιδιοκτήτης-εκμισθωτής και χειριστής θαλασσίων μέσων αναψυχής, σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά την έναρξη θαλάσσιου σκι εντός οριοθετημένου διαύλου, από αμέλειά του, τραυμάτισε θανάσιμα την Ευτυχία Γεωργακοπούλου.

Στην θαλάσσια περιοχή του Φαληρακίου και έμπροσθεν του ξενοδοχείου ως χειριστής ταχύπλοου σκάφους οδηγώντας το κι έλκοντας με έναν ημεδαπό, που έκανε σκί, από έλλειψη προσοχής, δεν αντελήφθη την 21χρονη η οποία διενεργούσε υποβρύχια βουτιά με αποτέλεσμα από τα πτερύγια της προπέλας να τραυματιστεί αυτή θανάσιμα, καθώς υπέστη πολλαπλές κακώσεις, από τις οποίες επήλθε ο θάνατός της.

Την ξενοδοχειακή εταιρεία εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Στράτος Καρίκης και τον χειριστή του ταχύπλοου ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

πηγή: dimokratiki.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Βίντεο από την στιγμή που διακινητές πετούν μετανάστες στη θάλασσα – Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε ταχύπλοο πνίγηκαν όταν διακινητές τους έριξαν στη θάλασσα λίγα μέτρα από παραλία της Κάντιθ, στη νότια Ισπανία. Στο ταχύπλοο επέβαιναν 27 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων 23 διασώθηκαν. Βίντεο που μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν

Παναγιώτης Tσάκος: Eπίτιμος Διδάκτορας του EAΠ – H αναγνώρισή του ως Πρεσβευτής της Eλληνικής Nαυτιλίας και του Eλληνισμού

Σε Eπίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Aνθρωπιστικών Eπιστημών του Eλληνικού Aνοικτού Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Πάτρα αναγορεύτηκε το περασμένο Σάββατο (18 Nοεμβρίου) ο καπετάν Παναγιώτης Tσάκος. O καπετάνιος, ως ιδρυτής του Iδρύματος «Mαρία Tσάκος», στο Mοντεβιδέο της Oυρουγουάης, με κύριο σκοπό

Σε δημόσια διαβούλευση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν όπως έγραψε το dikastiko.gr, από τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα

Capital: Στο νηολόγιο του LR θα ενταχθούν τα νεότευκτα πλοία LCO2

Η Capital Gas Ship Management ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πλοία μεταφοράς LCO2 (υγρού διοξειδίου άνθρακα) μεσαίου μεγέθους, χαμηλής πίεσης (με δυνατότητα υποστήριξης διπλού καυσίμου αμμωνίας) που παρήγγειλε στο ναυπηγείο της Hyundai Mipo Dockyard θα νηολογηθούν από τον LR. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Capital, την

Μετάβαση στο περιεχόμενο