Aquila: Ένα ελληνικό drone στην υπηρεσία των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων

Η εσωτερική δομή του drone είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, ενώ ο σχεδιασμός και η κατασκευή πραγματοποιούνται εντός της εταιρείας Ucandrone.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βουλγαρίας άρχισαν να χρησιμοποιούν έναν ελληνικής κατασκευής νέο τύπο μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV) πληροφοριών, επιτήρησης, απόκτησης στόχων και αναγνώρισης (ISTAR) με τις χερσαίες δυνάμεις τους τον Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Jane’s, ο συνιδρυτής της κατασκευάστριας εταιρείας Ucandrone, Δημήτρης Στεφανάκης, επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή στην αμυντική έκθεση HEMUS 2024 στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας στις 7 Ιουνίου.

Οι χερσαίες δυνάμεις της Βουλγαρίας επιβεβαίωσαν την παράδοση ορισμένων από τα UAV στις 13 Μαΐου, ενώ στις 5 Ιουνίου δημοσίευσαν ένα βίντεο που επιβεβαίωσε ότι το σύστημα, το οποίο ονομάζουν «Aquila», είχε μέχρι τότε τεθεί σε χρήση για λίγες ημέρες και το έδειχνε αποσυσκευασμένο με πίνακες ελέγχου σε ένα πεδίο. Ο κ. Στεφανάκης επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι σε χρήση, προσθέτοντας ότι έχουν παραγγελθεί 36, με τις παραδόσεις να συνεχίζονται.

Με έδρα κοντά στην Αθήνα, το ομώνυμο UAV της Ucandrone είναι ένα UAV κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) που διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στις πτέρυγες για VTOL και έναν μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος για την παροχή ώθησης προς τα εμπρός κατά τη συμβατική πτήση.

Ο κ. Στεφανάκης δήλωσε ότι η εσωτερική δομή του drone είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, ενώ ο σχεδιασμός και η κατασκευή πραγματοποιούνται στο εσωτερικό της εταιρείας.

Ο κ. Στεφανάκης παρουσίασε διάφορες διαθέσιμες λύσεις διοίκησης και ελέγχου, από αυτό που είπε ότι είναι η τροφοδοσία του drone σε μια συσκευή smartphone για χρήση σε επίπεδο διμοιρίας, μέχρι οθόνες πολλαπλών οθονών για σχεδιασμό σε επίπεδο τάγματος. Σε καθαρές συνθήκες, η ηλεκτροοπτική σουίτα που είναι ενσωματωμένη στο κάτω μέρος της ατράκτου του drone μπορεί να δει έως και 40 χιλιόμετρα, είπε, προσθέτοντας ότι η αντοχή της μπαταρίας κυμαίνεται από 90 έως 180 λεπτά, ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο