Aρχηγός ΕΛΑΣ: Συμμετείχε στη Διάσκεψη Αρχηγών Αστυνομίας Κρατών Μελών των Ηνωμένων Εθνών

O αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, συμμετείχε στην 4η Σύνοδος Κορυφής των Αρχηγών Αστυνομίας των Κρατών Μελών των Ηνωμένων Εθνών (UNCOPS 2024), που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού στις 26 και 27 Ιουνίου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ΕΛΑΣ έλαβε μέρος στη συγκεκριμένη σύνοδο.

Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετείχαν υπουργοί, αρχηγοί Αστυνομίας και ανώτεροι εκπρόσωποι Αρχών Επιβολής του Νόμου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα σχετικά με την ενίσχυση της διεθνούς ειρήνης, την ασφάλεια και την ανάπτυξη για όλους, μέσω της δυναμικής της αστυνόμευσης των εθνικών Αρχών και των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: “Η UNCOPS 2024 προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία στα ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας και στην ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, να συμμετάσχουν σε συζητήσεις σχετικά με το πώς η αστυνόμευση σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο αλληλοενισχύονται και αλληλοσυμπληρώνονται, κατά την αντιμετώπιση των τρεχουσών και αναδυόμενων παγκόσμιων προκλήσεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπογενών απειλών και των φυσικών κρίσεων”.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε τρεις θεματικές:

α) Νέες προσεγγίσεις για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις και δυνητικά πεδία συγκρούσεων.

β) Πρόληψη των συγκρούσεων και της βίας και διατήρηση της ειρήνης.

γ) Ενίσχυση των ειρηνευτικών επιχειρήσεων και της επιβολής της ειρήνης.

Κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση, ο κ.Μάλλιος αναφέρθηκε στην αυξανόμενη επιρροή του οργανωμένου εγκλήματος, η οποία εντείνεται από τις κοινωνικές και γεωπολιτικές αναταράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και από την εν εξελίξει κλιματική κρίση.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με την R.A. Andriani, ειδική απεσταλμένη της INTERPOL στα Ηνωμένα Έθνη, με την ολλανδική αντιπροσωπεία στο UNCOPS 2024, καθώς και με τον Jean-Pierre Lacroix, αναπληρωτή γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις.

Τέλος, ο κ. Μάλλιος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, όπου συναντήθηκε με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο, πρέσβη Ευάγγελο Σέκερη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Δελφών με το νέο Λιμενάρχη Ιτέας

Το νέο Λιμενάρχη Ιτέας, Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Πρέντζα Γεώργιο, υποδέχθηκε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Άμφισσας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Λιμενάρχη, στον

Η Μεταπολίτευση μετά τη δοκιμασία της οικονομικής κρίσης (*)

Η πεντηκοστή επέτειος της Μεταπολίτευσης ως μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία  και τα πενήντα χρόνια της περιόδου από το 1974 έως σήμερα μας επιβάλλουν να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τον ιστορικό χρόνο. Για την ακρίβεια, θα έλεγα, ότι

ΠΑΘ 080: Στη Χαλκίδα για τη Ναυτική Εβδομάδα

Στη Χαλκίδα έφθασε χτες, Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, το περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής 080 «Άγιος Ευστράτιος», μήκους 60 μέτρων, για την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας Χαλκίδας 2024, που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνδιοργάνωση με

Τα αυθαίρετα και «ορφανά» λιμάνια, μια ανοιχτή πληγή… Η περίπτωση των Κυθήρων και άλλων πολλών λιμένων (*)

Υπάρχουν επίσης λιμάνια, στα οποία δεν υπάρχουν κιόσκια, υπηρεσίες για τους επιβάτες, τουαλέτες, κυλικεία, στέγαστρα, τουαλέτες, σε χώρους υποδοχής των επιβατών, αλλά και στα περισσότερα λιμάνια δεν υπάρχουν συστήματα πυρόσβεσης. Υπάρχουν και λιμάνια που δεν εφαρμόζουν σε όλες τις διατάξεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο