Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: “Οι ΕΔ έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας”

Την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 22», η οποία διεξήχθη σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με την συμμετοχή των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων του Πολιτικού Τομέα.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της Άσκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΕΘΚΕΠΙΧ) παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, του Υποναύαρχου Γεώργιου Καμπουράκη ΠΝ ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα, του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη, του Επιτελάρχη ΓΕΣ Αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταντάκου και του Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Κωνσταντίνου Κελλάρη.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού συνεχάρη το σύνολο των εμπλεκομένων για την οργάνωση, σχεδίαση και διεξαγωγή της Άσκησης, αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της κανονικής ροής των Ασκήσεων μετά την πανδημία, επισημαίνοντας ότι οι Εθνικές Διακλαδικές Ασκήσεις αποσκοπούν στην δοκιμή και επανεξέταση των Επιχειρησιακών Σχεδίων, στον εμπλουτισμό των διδαγμάτων και στην εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Κλείνοντας, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, μέσω των εθνικών Ασκήσεων, των καθημερινών δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης καθώς και μέσω των δράσεων των διμερών και πολυμερών εταιρικών σχημάτων στα οποία συμμετέχουν, προβάλουν την αποτρεπτική τους ισχύ και αναδεικνύουν τον ρόλο της Χώρας μας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα, παραμένοντας έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας, όποτε και όπου απαιτηθεί.

Επίσης και απευθυνόμενος στο προσωπικό της Βουλής των Ελλήνων, της Προεδρίας της Κυβέρνησης, των Υπουργείων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καθώς και των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων, που συνασκήθηκε στον χώρο της Διεύθυνσης Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ – ΠΣΕΑ) του ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της συνεξεταζόμενης ΤΑΑΣ του Πολιτικού Τομέα «ΑΝΤΙΟΧΟΣ – 22», το ευχαρίστησε για την ενεργή συμμετοχή του και για τις εργώδεις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να διασφαλιστούν και ενισχυθούν οι συνέργειες και η διαλειτουργικότητα των Υπηρεσιών τους με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην Άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 22» εξετάστηκαν σενάρια αυξημένης πολυπλοκότητας, καθώς και η επιχειρησιακή λειτουργικότητα του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου, και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην δοκιμή του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται μηνιαίο επίδομα ακρίβειας έως 200 ευρώ – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Επίδομα ακρίβειας με τον μήνα εξετάζει η κυβέρνηση με το ύψος του να φτάνει τα 150-200 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση εξετάζουν: Επέκταση για ακόμα δύο μήνες της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης που λήγει στο τέλος

Π.Ο.Λ. Ενημέρωση για την αίτηση ακύρωσης του ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Λ   Σας ενημερώνουμε ότι την 1-12-22 είχε οριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών-Π.Ο.Λ. κατά των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΠΔ Μεταθέσεων 21/2022 το οποίο  έχει οδηγήσει σε ομηρία εκατοντάδες συναδέλφων από

Ε.Α.Α.Λ.Σ: Ιδρύθηκε και λειτουργεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Αποστράτων Στελεχών στο Ν.Ν.Α. με παρέμβαση του Αρχηγού ΛΣ

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ: Φέρουμε σε γνώση όλων των μελών μας ότι, με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υποναυάρχου Λ.Σ. κ. Αντώνη ΜΑΖΗ, δρομολογήθηκε η διευθέτηση ενός από τα κυρίαρχα προτάγματα των διεκδικήσεων της Διοίκησής μας για δημιουργία HELP-DESK Αποστράτων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από