Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2022 από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, πραγματοποιήθηκε «άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης» στο δυτικό προβλήτα Ρίου.

Σκοπός της άσκησης ήταν ο συντονισμός των συναρμόδιων Υπηρεσιών και Φορέων προκειμένου να αποκτηθεί εμπειρία – τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης στη περιοχή δικαιοδοσίας του Κ.Λ/Χ Πατρών.

Ειδικότερα το Σενάριο της Άσκησης προέβλεπε διαρροή πετρελαιοειδών καταλοίπων κατά την διάρκεια μετάγγισης από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου σε βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς καταλοίπων.

Για την αντιμετώπισή της τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο καταπολέμησης ρύπανσης του Οργανισμού Λιμένα Πατρών Α.Ε. (PORT CONTINGENCY PLAN), υπό την εποπτεία και τη διεύθυνση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και συγκεκριμένα εφαρμόζοντας εν μέρει το τοπικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Ρύπανσης (LOCAL CONTINGENCY PLAN).

Παράλληλα για την αντιμετώπιση του περιστατικού ενεργοποιήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Αρχές και Υπηρεσίες, ήτοι ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., η Εταιρεία Παραλαβής και Μεταφοράς Πετρελαιοειδών καταλοίπων

«H.E.C.», η Εταιρεία Καθαρισμού Λιμένα «ANTIPOLLUTION ANE», το Ε.Κ.Α.Β., ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός καθώς και το Ε/Γ – Ο/Γ «ΣΠΥΡΙΔΩΝ» Ν.Π. 12292 γραμμής ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ .

Από την πραγματοποίησή της διαπιστώθηκε η ετοιμότητα, ταχύτητα και συνεργασία μεταξύ των συναρμοδίων Φορέων και Υπηρεσιών.

Με το πέρας της Άσκησης και την διευθέτηση υλικών και μέσων καταπολέμησης της Ρύπανσης, ακολούθησε αξιολόγησή της από όλους τους εμπλεκομένους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ολιστικά στο μέλλον τυχόν αδυναμίες που παρουσιάστηκαν.

Τέλος, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών με σχετική ανακοίνωση του ευχαριστεί θερμά όλους ανεξαιρέτως τους εμπλεκόμενους φορείς, Αρχές και Υπηρεσίες για τη συμμετοχή και συνεργασία τους στην ομαλή και αποτελεσματική διεξαγωγή της άσκησης καταπολέμησης ρύπανσης.

 

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεαρός θα δικαστεί για τη μεταφορά επτά παράνομων αλλοδαπών στη Ρόδο

Για τη μεταφορά επτά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, κατηγορείται 21χρονος Σύριος που συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και στις αρχές Δεκεμβρίου θα δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 21χρονος (κατά δήλωσή

Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας: Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται δυναμικά στην καρδιά του χειμώνα

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας (International School of the Sea) του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει δυναμικά, παρά τις συχνά αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις δράσεις εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου για την προστασία των

Επίσκεψη Μαθητών του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης σε Μονάδες της ΠΑ

Την Παρασκευή 25 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης, επισκέφθηκαν την 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ), το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ),

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ – 22»

Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την διεξαγωγή της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-22». Η άσκηση έλαβε χώρα από