Αστυνομία: Επαφές και με… νονούς

«Φιλικές συνομιλίες» και επιδρομές στις φυλακές, για να μπει τέλος στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και στις δολοφονίες μεταξύ των συμμοριών

Με νέες τακτικές που περιλαμβάνουν διαρκείς έρευνες σε νυχτερινά κέντρα, τουλάχιστον 15-20 «φιλικές συζητήσεις» με έλληνες ποινικούς για τις πληρωμένες δολοφονίες αλλά και εισβολές σε φυλακές της χώρας για να ελεγχθούν τυχόν καθοδηγητές της αλβανικής μαφίας επιχειρεί η ΕΛ.ΑΣ., το τελευταίο χρονικό διάστημα, να περιορίσει τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας. Με κύριο στόχο αυτών των μεθόδων να αποθαρρύνουν τα μέλη των ελλήνων «νονών» να συνεχίσουν τη μάχη αλληλεξόντωσης, αλλά και να αντλήσουν πληροφορίες για τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν καταγραφεί την τελευταία πενταετία.

Οπως εξάλλου και να εξετάσουν αν συνδέονται οι τελευταίες αιματηρές επιθέσεις με στόχο αλβανούς ποινικούς στη Νέα Σμύρνη, στα Σεπόλια, στην Πλατεία Αττικής κι αλλού με κρατούμενους αλλοδαπούς που είχαν δράσει την περίοδο 2005-2015. Με κύρια επιλογή της ΕΛ.ΑΣ. να μεταφέρει «μήνυμα» σε Ελληνες κι αλλοδαπούς που σχετίζονται με δολοφονίες, εκβιάσεις κι άλλα αδικήματα ότι «οι Αρχές ασφαλείας γνωρίζουν και παρακολουθούν τη δράση τους, ότι ξέρουν φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς εγκληματικών ενεργειών, άσχετα με τις δικογραφίες που τελικά σχηματίζονται». Κι αυτό παράλληλα με τις μεθοδικές ενέργειες που γίνονται για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για την πλήρη εξιχνίαση 6-7 δολοφονικών επιθέσεων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Ασφάλεια

Το κύριο τμήμα αυτών των ενεργειών πραγματοποιείται από την Ασφάλεια Αττικής κι αρμόδια τμήματα όπως η Δίωξη Εκβιαστών. Η εν λόγω υπηρεσία έχει προχωρήσει σε εξαρθρώσεις κυκλωμάτων μπράβων που προχωρούσαν σε ξυλοδαρμούς στη Μύκονο και στην Αίγινα. Επιπλέον, με την ενεργοποίηση ειδικής 10μελούς ομάδας «κρούσης» έχει πραγματοποιήσει ελέγχους και συλλήψεις για κατοχή όπλων και ναρκωτικών σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας ή στη Νότια Αττική, ενώ έχει διαλευκάνει αιματηρή συμπλοκή στη Βούλα με τη συμμετοχή αλβανών κι ελλήνων ποινικών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ίδια υπηρεσία έχει προχωρήσει σε έρευνες στις φυλακές των Χανίων και του Δομοκού, σε κελιά ελλήνων κι αλβανών ποινικών, για τους οποίους εξετάζεται αν σχετίζονται με τις εγκληματικές ενέργειες των τελευταίων μηνών. Εφαρμόζοντας μια «επιθετική» τακτική με συχνές εμφανίσεις σε μαγαζιά της Αθήνας, της Πάτρας κι άλλων περιοχών της αρμοδιότητάς της.

Ωστόσο, ένα από τα κύρια ενδιαφέροντα των υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής φαίνεται ότι είναι οι «κατ’ ιδίαν συζητήσεις» με «νονούς» της νύχτας – από Πειραιά, δυτικά προάστια κι άλλες περιοχές της Αττικής – προκειμένου να δοθεί η εικόνα ότι η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει τη δράση τους, τις διενέξεις με άλλους ποινικούς ή ακόμη και το σύστημα φυσικών αυτουργών που μπορούν να χρησιμοποιούν. Με κύριο όμως ενδιαφέρον να μην υπάρχει συνέχεια στην εγκληματική δράση τους και στα συμβόλαια θανάτου, όπου ελλοχεύει εκτός των άλλων δραματικών συνεπειών κι ο κίνδυνος τραυματισμού ανυποψίαστων πολιτών.

Με ορισμένες από αυτές τις συναντήσεις να έχουν οδηγήσει σε πληροφόρηση των Αρχών για άγνωστες πτυχές του «εμφυλίου» των ελλήνων κακοποιών κ.λπ. Με συμπληρωματικό ενδιαφέρον των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. να μην υπάρχουν άστοχες ενέργειες με ακούσιες ή εκούσιες «προειδοποιήσεις» κι ενημερώσεις των ποινικών από αστυνομικούς για τυχόν δολοφονικές επιθέσεις εις βάρος τους. Κάτι που φέρεται να είχε συμβεί σε υπηρεσίες των διωκτικών Αρχών στο παρελθόν, όπου δινόταν σχετική πληροφόρηση για «εγκληματικά σχέδια που εξυφαίνονταν εις βάρος ποινικών» (αν τελικά ίσχυε κάτι τέτοιο). Κάτι που με τη σειρά του οδηγούσε σε προληπτικού τύπου – με βάση την πληροφόρηση από την ΕΛ.ΑΣ. – δολοφονίες και διεύρυνση του κύκλου του αίματος.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι θα ζητήσει για το μεταναστευτικό

H στήριξη στην Ουκρανία και στην ευρωπαϊκή της προοπτική ενόψει της επετείου ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (24.2.2022), η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, καθώς οδεύει προς την κλιματική ουδετερότητα και ενώ οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την πληθωριστική –

Κωνσταντακόπουλος: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για την Costamare – Καθαρά κέρδη $523 εκατ.

Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της μέχρι την… επόμενη ήταν το 2022 για την εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Costamare συμφερόντων του Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Με ένα στόλο 117 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 45 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου, η εταιρεία δημιούργησε καθαρά κέρδη άνω των 523 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο τέλος

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.

Το δώρο του Ωνάση στον «γάμο του αιώνα» ταξιδεύει στα νησιά Γκαλάπαγκος

Ήταν το μεγαλειώδες γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς τον πρίγκιπα Rainier και την Grace Kelly, που παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956 στο Μονακό – ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», με λίστα καλεσμένων που περιλάμβανε από