Ατύχημα στο US Navy: Μαχητικό F-18 έπεσε στη Μεσόγειο Θάλασσα λόγω κακοκαιρίας

Ένα F-18 Super Hornet του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που υπηρετούσε στο αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, που έπλεε στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανατινάχθηκε από το κατάστρωμα του πλοίου την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε το US Navy σήμερα Κυριακή.

Ένας ναύτης τραυματίστηκε ελαφρά ενώ εκτελούσε επιχειρήσεις στο αεροπλανοφόρο κατά τη διάρκεια του απροσδόκητου καιρού την Παρασκευή, αλλά ήταν σε σταθερή κατάσταση και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, ανέφερε ο 6ος στόλος των ΗΠΑ σε δήλωσή του.

Η υπηρεσία δεν είπε αν επέβαινε κάποιος στο F-18 Super Hornet όταν ανατινάχθηκε από το κατάστρωμα του πλοίου. Επίσης, δεν διευκρίνισε εάν το αεροπλάνο, που είχε εκχωρηθεί στο Carrier Air Wing 1, έχει ανακτηθεί ή αν πραγματοποιούνταν προσπάθειες ανάκτησης.

Δεν ήταν σαφές πού στη Μεσόγειο βρισκόταν το USS Harry S. Truman όταν συνέβη το περιστατικό, αλλά το αμερικανικό μέσο USNI News ανέφερε στις 7 Ιουλίου ότι το πλοίο βρισκόταν στο Ιόνιο Πέλαγος.

Με πληροφορίες από: Washignton Examiner / Φωτογραφία αρχείου

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative