Αξιωματικοί ΛΣ: “Εγκαλούν” πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ΥΝΑΝΠ για την απουσία Οικιστικού Προγράμματος για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΠΕΑΛΣ: Σχεδιασμός και υλοποίηση οικιστικού προγράμματος για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τα πρότυπα του ΥΠΕΘΑ

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η τελετή θεμελίωσης, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, συγκροτήματος οικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα, που σηματοδότησε την έναρξη του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως στόχο την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των στελεχών των Ε.Δ. και περιλαμβάνει αρχικά 702 καινούρια διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και σε 13 νησιά του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου (Κάρπαθος, Ρόδος, Καστελόριζο, Κως, Σάμος, Χίος, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Μύκονος, Σύρος). Στις νέες αυτές κατοικίες θα δίνεται δυνατότητα φιλοξενίας σε καθηγητές – δασκάλους και ιατρούς – νοσηλευτές του ΕΣΥ στο πλαίσιο Προγραμματικών Συμφωνιών με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Υπουργείο Υγείας.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές μικρών ή μεγαλύτερων πρωτοβουλιών διοικητικής μέριμνας για τα στελέχη της μεγάλης οικογένειας των Ε.Δ. και των Σ.Α., ενώ βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραμένει αμέτοχο και αδρανές αναφορικά με τις αντίστοιχες ανάγκες και προβλήματα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και ιδιαίτερα τον κ.Υπουργό να αναλάβει, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για τον άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση αντίστοιχου Οικιστικού Προγράμματος για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Παράλληλα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το ΥΠΕΘΑ για τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στους φιλοξενούμενος στις κατοικίες του Οικιστικού Προγράμματος του ΥΠΕΘΑ και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι Αξιωματικοί Λ.Σ. και συνολικά τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., άγρυπνοι φρουροί της πατρίδας μας και των θαλασσίων συνόρων μας, αξίζουν και αυτά την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στην Κοινωνία και την Πατρίδα.

                                    Για το Δ.Σ.

              Ο Πρόεδρος       Ο Γενικός Γραμματέας

        Γραβάνης Γρηγόριος       Φύκας Γεώργιος

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση των Χούθι κατά του ελληνόκτητου M/V Tutor: Το πλοίο «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί»

Πλοίο που στοχοποιήθηκε από τους Χούθι της Υεμένης στις 12 Ιουνίου, ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, σε απόσταση 66 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της πόλης Χοντέιντα «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί», ανέφερε η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO. Οι Χούθι είχαν

Στ. Γκίκας: Ενημερωτική επίσκεψη σε ΚΕΠΙΧ – ΕΚΣΕΔ ΛΣ/ΕΛΑΚΤ

Ενημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΚΕΠΙΧ) και στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, όπου

«Χρυσός» οι διελεύσεις πλοίων από Δαρδανέλια και Βόσπορο

Τα πάνω κάτω στις διελεύσεις πλοίων από τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο φέρνει νέα πολιτική απόφαση της Άγκυρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, τα τέλη διέλευσης από τα Δαρδανέλια και τον Βόσπορο θα αυξηθούν, από

Ο αντίκτυπος των επιθέσεων των Χούθι στο παγκόσμιο εμπόριο σε αριθμούς

Τις επιπτώσεις των επιθέσεων των Χούθι στο διεθνές εμπόριο αναδεικνύει με νέα έκθεσή της η αμερικανική Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών (DIA). Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι οι επιθέσεις των Χούθι ευθύνονται για τη σημαντική μείωση στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της

Μετάβαση στο περιεχόμενο