Μπάιντεν: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο κατάπαυσης του πυρός

Σε συμφωνημένο πλαίσιο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα αναφέρεται ο Τζο Μπάιντεν.

Οι εκπρόσωποι της Χαμάς και του Ισραήλ συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο κατάπαυσης του πυρός, ανακοίνωσε την Παρασκευή (12/7) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε την ανακοίνωση με ανάρτησή του στο Χ, γράφοντας ότι πρόκειται για περίπλοκο ζήτημα που απαιτεί περαιτέρω δουλειά, αλλά τόνισε ότι το πλαίσιο για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός έχει πλέον συμφωνηθεί από τις δυο πλευρές.

Η ανακοίνωση ΤζοΜπάιντεν:

«Πριν από έξι εβδομάδες έθεσα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το πώς να επιτύχω μια κατάπαυση του πυρός και να φέρω τους ομήρους στο σπίτι.

Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και αυτά είναι πολύπλοκα ζητήματα, αλλά αυτό το πλαίσιο έχει πλέον συμφωνηθεί τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη Χαμάς.

Η ομάδα μου σημειώνει πρόοδο και είμαι αποφασισμένος να ολοκληρώσω τη δουλειά».

Η ανάρτηση του Τζο Μπάιντεν:

 

 

Το σχέδιο εκεχειρίας σε 3 φάσεις

Σημειώνεται ότι τον Μάιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ομιλία του τόνισε πως είχε στα χέρια το σχέδιο για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, το οποίο προτάθηκε από το Ισραήλ. Όπως ανέφερε, θα εφαρμοστεί σε τρία στάδια.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την «πλήρη και ολική» κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των στρατιωτών των IDF από όλες τις κατοικημένες περιοχές στη Γάζα. Προβλέπεται η απελευθέρωση ορισμένων από τους εναπομείναντες ομήρους (γυναίκες, ηλικιωμένοι, τραυματισμένοι) και η ανταλλαγή τους με Παλαιστίνιους κρατούμενους. Στη Λωρίδα της Γάζας θα εισέρχονται κάθε ημέρα 600 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, με τη διανομή της να διευκολύνεται χάρη στην κατάπαυση του πυρός. Οι Παλαιστίνοι κάτοικοι της Λωρίδας θα επιστρέψουν στις κατοικίες τους.

Η φάση θα διαρκέσει έξι εβδομάδες με το ενδεχόμενο να παραταθεί αν αυτό χρειαστεί. Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη φάση θα χρειαστούν δύσκολες συνομιλίες.

Η τρίτη φάση θα περιλαμβάνει την αποκατάσταση της Λωρίδας της Γάζας. Όταν επιτευχθεί, η φάση αυτή θα περιλάμβανε και την επιστροφή των λειψάνων των ομήρων που έχασαν τη ζωή τους στα χέρια της Χαμάς.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας