Μπάλος – Χανιά / Αποβιβάζουν τουρίστες στη θάλασσα – Κινητοποίηση του υπουργείου μετά το σάλο

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Κρήτη μετά τις φωτογραφίες από τον Μπάλο στα Χανιά που δείχνει τουρίστες να αναγκάζονται να κολυμπήσουν για να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν στα ημερόπλοια.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια ενός σχοινιού και των πληρωμάτων αναγκάζονται να βγουν από τη μπουκαπόρτα και να πέσουν στο νερό, που τους φτάνει μέχρι τον λαιμό, για να πάνε στην παραλία. Με τον ίδιο τρόπο, επιβιβάζονται στα σκάφη και φεύγουν από τον Μπάλο.

Όπως αναφέρει τουρίστρια από την Αμερική στο zarpanews: «Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στην αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800- 900 επιβατών. Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν».

Όπως επισημαίνει η ίδια τουρίστρια, «οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι».

Μετά τον σάλο που δημιούργησαν οι εικόνες ντροπής από το σημείο του υπουργείο τελικά ενέκρινε την κατασκευή πλωτής εξέδρας, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης πλοίων αναψυχής και τουριστικών ημερόπλοιων.

e-kissamos

 

e-kissamos

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ελήφθη απόφαση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία για να προστατευθεί η παραλία απαγορευόταν η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, όπου θα έδεναν τα πλοία για να φτάσουν οι τουρίστες στην υπέροχη αυτή τοποθεσία.

Oι αρμόδιοι, ωστόσο, βλέποντας αυτές τις εικόνες κατάλαβαν ότι κάτι πήγε στραβά και έτσι ακυρώθηκε η προηγούμενη απόφαση και εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας.

Ειδικότερα, στην πρόσφατη υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ορίζεται ότι «μέχρι την έκδοση του Σχέδιου Διαχείρισης καθώς και τη ρύθμιση θεμάτων καθολικής προσβασιμότητας, η προσέγγιση των επισκεπτών από τα πλωτά μέσα στην παραλία θα πραγματοποιείται με χρήση πλωτής εξέδρας», η οποία προφανώς δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί.

Επιπλέον σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί δώδεκα μέτρα για την προστασία του Μπάλου από τον υπερτουρισμό, με 2.330 άτομα ανώτατο όριο επισκεπτών σε δύο βάρδιες, επιβολή εισιτηρίου και προκράτηση.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις