«Μπλε Σαρωνικός»: Σε εξέλιξη οι δράσεις καθαρισμού

Από τον Απρίλιο, έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός στα πιο επιβαρυμένα σημεία του Σαρωνικού Κόλπου, ενώ στην συνέχεια, μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, το 60% όλων των απορριμμάτων θα μεταφερθεί σε ειδικούς χώρους επεξεργασίας με στόχο την επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές των δράσεων: «Η όγδοη (8η) δράση του περιβαλλοντικού μας προγράμματος “ΜΠΛΕ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ” ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή τη φορά στη Μαρίνα Αθηνών στο ΣΕΦ, πάντα σε συνεργασία το Cool Experience Dive Center!

Με τη βοήθεια 11 εθελοντών ξηράς και 4 δυτών καταφέραμε να βγάλουμε από τον βυθό της μαρίνας 482 κιλά απορριμμάτων μεταξύ άλλων τα συνήθη όπως λάστιχα, σκοινιά και πλαστικά μπουκάλια. Επίσης, από τον παράκτιο καθαρισμό συλλέχθηκαν 43 κιλά απορριμάτων, εκ των οποίων πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, αποτσίγαρα και χιλιάδες κομμάτια μικροπλαστικά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους μας τους εθελοντές για την απίστευτη δουλειά και στήριξη που έδειξαν στις δράσεις μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Να πούμε, επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Interamerican η οποία μας στήριξε έμπρακτα στην πρωτοβουλία αυτή.

Μας τιμά ιδιαίτερα η υποστήριξη που έχουμε για το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα “ΜΠΛΕ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ” με την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και του Διεθνούς Οργανισμού International Action Art, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

«Μπλε Σαρωνικός»: Σε εξέλιξη οι δράσεις καθαρισμού

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικές ροές: «Αποσυμπίεση» στην Ελλάδα, μεγάλη αύξηση στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Γηραιά Ήπειρο προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο με τα στοιχεία να αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη αποκλιμάκωση όσον αφορά στην Ελλάδα, την ώρα που άλλες χώρες βιώνουν πιέσεις

Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!   Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία

Απεργία στο λιμάνι Felixstowe του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 21 εως τις 29 Αυγούστου

Αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη απεργία στο λιμάνι Felixstowe, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη μεταφορά των ευρωπαϊκών εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν οκταήμερη απεργία από τις 21

Navibulgar: Εξαγορά τεσσάρων eco-lake bulk carriers έναντι $128 εκατομμυρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navibulgar αναμένεται να καταβάλει 128 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα eco-lake handysize bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλοιοκτήτρια εταιρεία παράγγειλε πλοία από το ναυπηγείο Yangzijiang στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.