«Μπλε Σαρωνικός»: Σε εξέλιξη οι δράσεις καθαρισμού

Από τον Απρίλιο, έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός στα πιο επιβαρυμένα σημεία του Σαρωνικού Κόλπου, ενώ στην συνέχεια, μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, το 60% όλων των απορριμμάτων θα μεταφερθεί σε ειδικούς χώρους επεξεργασίας με στόχο την επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές των δράσεων: «Η όγδοη (8η) δράση του περιβαλλοντικού μας προγράμματος “ΜΠΛΕ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ” ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή τη φορά στη Μαρίνα Αθηνών στο ΣΕΦ, πάντα σε συνεργασία το Cool Experience Dive Center!

Με τη βοήθεια 11 εθελοντών ξηράς και 4 δυτών καταφέραμε να βγάλουμε από τον βυθό της μαρίνας 482 κιλά απορριμμάτων μεταξύ άλλων τα συνήθη όπως λάστιχα, σκοινιά και πλαστικά μπουκάλια. Επίσης, από τον παράκτιο καθαρισμό συλλέχθηκαν 43 κιλά απορριμάτων, εκ των οποίων πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, αποτσίγαρα και χιλιάδες κομμάτια μικροπλαστικά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους μας τους εθελοντές για την απίστευτη δουλειά και στήριξη που έδειξαν στις δράσεις μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Να πούμε, επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Interamerican η οποία μας στήριξε έμπρακτα στην πρωτοβουλία αυτή.

Μας τιμά ιδιαίτερα η υποστήριξη που έχουμε για το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα “ΜΠΛΕ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ” με την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και του Διεθνούς Οργανισμού International Action Art, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

«Μπλε Σαρωνικός»: Σε εξέλιξη οι δράσεις καθαρισμού

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λειτουργία από σήμερα Μηχανισμός Καταγγελιών

Έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού Καταγγελιών Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού υποβολής Καταγγελιών παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τον Υπεύθυνο Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η δημιουργία του Μηχανισμού αποτελεί μέρος των αρμοδιοτήτων του Υπευθύνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος

ΕΑΑΛΣ: Συνεχίζει με ρουχισμό την αρωγή της στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. (ΕΑΑΛΣ), συνεχίζοντας το ανθρωπιστικό της έργο προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών συμπατριωτών μας, αποστέλλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 28 κούτες με 650 τεμάχια ειδών ρουχισμού καινούργια, προσφορά του Ομίλου FF και του προέδρου του, τον οποίο ευχαριστούμε

Ο ΥφΕΘΑ στη ΣΝΔ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), όπου απηύθυνε ομιλία στους σπουδαστές. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος Αξιωματικός και επεσήμανε τις

Μετάβαση στο περιεχόμενο