Χανιά: Εντοπίστηκε πτώμα άντρα σε παραλία της Γαύδου – Ήταν σε κατάσταση σήψης

Πιθανόν να προέρχεται από το πρόσφατο ναυάγιο σκάφους με μετανάστες – Λόγω «απαγορευτικού» η σορός παραμένει στο νησί

Στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Γαύδο εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 23/12 η σορός ενός άντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και καθώς σήμερα λόγω των καιρικών συνθηκών ισχύει η απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών, σε συνεννόηση του Δήμου με το Λιμενικό, τοποθετήθηκε σε ψυγείο και όταν λήξη το απαγορευτικό θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου, πέραν της διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής για να εξακριβωθεί η αιτία και ο χρόνος θανάτου, θα γίνει προσπάθεια ταυτοποίησης για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κάποιον από τους μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος το οποίο ανετράπη ανοιχτά της Γαύδου στις 14/12.

Το πολύνεκρο ναυάγιο είχε γίνει σε απόσταση 12,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του νησιού και μετά από τεράστιες προσπάθειες είχαν διασωθεί 39 μετανάστες, ενώ ανασύρθηκαν πέντε σοροί από τα νερά.

Όμως από τις αναφορές των διασωθέντων εκτιμάται ότι στα νερά της Μεσογείου «χάθηκαν» περισσότεροι από 30 και δεν αποκλείεται η σορός που ξεβράστηκε στην Γαύδο να είναι ένα από τα θύματα του ναυαγίου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,