Χανιά: Πέταξε ο Ν. Δένδιας για πρώτη φορά με πολεμικό αεροσκάφος – «Η Κρήτη έχει τεράστια στρατηγική σημασία για τη χώρα» (φωτο – βίντεο)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε σήμερα μια σειρά επισκέψεων σε μονάδες των Χανίων

Στον μεγάλο και στρατηγικής σημασίας ρόλο που διαδραματίζει η Κρήτη στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε σήμερα από τα Χανιά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε, με τα στελέχη και τους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας στην 115 Π.Μ. στη Σούδα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η αποτελεσματικότητά της Πολεμικής Αεροπορίας και η μεγάλη ικανότητα των στελεχών αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια της πατρίδας αλλά και για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας, την αποτροπή κάθε επιθετικότητας και κάθε αναθεωρητισμού.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας με προμήθειες οπλικών συστημάτων που αναβαθμίζουν τις ήδη υψηλές επιχειρησιακές μας δυνατότητες ενώ τόνισε ότι ανοίγει η προοπτική για τη χώρα να αναδημιουργήσει τη δική της αμυντική βιομηχανία και παραγωγή οπλικών συστημάτων: «Η παραλαβή των Rafal, των F16 Viper,  ενισχύουν τις μοίρες μας. Υλοποιούνται προμήθειες οπλικών συστημάτων που αναβαθμίζουν τις ήδη υψηλές επιχειρησιακές μας δυνατότητες. Όπως ξέρετε ήδη συζητάμε την προμήθεια του F35, του πιο σύγχρονου αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο θα ενισχύσει αναμφισβήτητα την επιχειρησιακή και αποτρεπτική ικανότητας της πατρίδας μας. Στο πλαίσιο της ατζέντας 20-30 η Ελλάδα προσπαθεί να αναγεννήσει να αναδημιουργήσει την αμυντική μας βιομηχανία και να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα καινοτομίας το οποίο θα μας δώσει την ευκαιρία να παράγουμε οπλικά συστήματα εμείς οι ίδιοι, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες και το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας».

Τέλος ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Π.Α. «για την άριστη ανταπόκριση στα υψηλά τους καθήκοντα, εργάζονται 24/7 ώστε τα αεροσκάφη να είναι έτοιμα να επιχειρήσουν για την πατρίδα. Θα ήθελα στους πιλότους αλλά και σε όλα τα στελέχη που υποστηρίζουν από τα έδαφος αυτά τα αεροπλάνα και στο πολιτικό προσωπικό να εκφράσω την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας για τη μεγάλη συμβολή στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και να συγχαρώ τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ για τα στελέχη που διοικούν».

Νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συναντήθηκε με τον διοικητή της 115 Πτέρυγας Μάχης, Σμηναγό Χρήστο Γρηγορούδη. Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ καθώς και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και οι βουλευτές Χανίων της ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιάννακης.

 

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην 115 ΠΜ ο υπουργός επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος F 16 Viper, το νέο απόκτημα της πολεμικής αεροπορίας όπου πέταξε για πρώτη με πολεμικό αεροσκάφος. Το F16 κινήθηκε προς την ανατολική Κρήτη και πέταξε πάνω από την Κάρπαθο και την Κω ενώ επέστρεψαν διασχίζοντας τον ουρανό πάνω από τις Κυκλάδες. Η πτήση περιελάβανε εικονική αερομαχία των 4 αεροσκαφών.

Παράλληλα πτήσεις με F 16 Viper πραγματοποιήσαν και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση για τον ρόλο και την αποστολή της Μοίρας από τον διοικητή της 340 Μ αρχησμηναγό Ιωσήφ Δασκαλομαρκάκη.

 

Ο Υπουργός βρέθηκε σήμερα στα Χανιά και πραγματοποιώντας μια σειρά επισκέψεων σε μονάδες του νομού.

 

 

Στο τέλος έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων

 

 

Το πρόγραμμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας ολοκληρώθηκε με επίσκεψή του στην 1η ΜΑΛ.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Μαΐου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Μετάβαση στο περιεχόμενο