Χανιά: Στον Εισαγγελέα οι τρεις διακινητές μεταναστών – Δυσβάστακτο το κόστος φιλοξενίας για το Δήμο

Στον Εισαγγελέα Χανίων οδηγούνται σήμερα τρία άτομα που εντοπίζονται να είναι οι διακινητές των 56 συνολικά μεταναστών που εντοπίστηκαν σε Γαύδο και Κίσσαμο την περασμένη Δευτέρα 11/12.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη Γαύδο, κάτοικοι εντόπισαν 15 μετανάστες στην περιοχή του Κόρφου. Πρόκειται για νεαρούς Αιγύπτιους, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην παραλία της Τρυπητής και περπάτησαν μέχρι τη συγκεκριμένη περιοχή. Ο Δήμος ενημέρωσε τις αρχές. Άμεσα, σκάφος του λιμενικού απέπλευσε από την Παλαιόχωρα προκειμένου να τους παραλάβει.

Και ενώ συνεχίζεται η έρευνα του Λιμενικού, ένας από τους 15 εντοπίζεται να είναι ο διακινητής, ενώ το σκάφος απέπλευσε από κάποιο λιμάνι της Λιβύης.

Την ίδια μέρα, εντοπίστηκε ακυβέρνητο ιστιοφόρο βορειοδυτικά της Γραμβούσας, το οποίο εξέπεμψε SOS. Σκάφος του λιμενικού προσέγγισε το σκάφος και φρόντισε για τη ρυμούλκησή του στο λιμάνι της Κισσάμου.

Χανιά: Στον Εισαγγελέα οι τρεις διακινητές μεταναστών – Δυσβάστακτο το κόστος φιλοξενίας για το Δήμο
Πρόκειται για 41 άτομα, δύο από αυτά γυναίκες. 14 είναι Ιρανοί, 23 είναι Ιρακινοί και 4 είναι Αφγανοί. Σε αυτή την περίπτωση εντοπίστηκαν προς το παρόν δύο διακινητές. Το ιστιοφόρο απέπλευσε από την Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε διάστημα 2,5 μηνών έχουν εντοπιστεί και διασωθεί 215 άτομα.

Ο Δήμος Χανίων είναι ο μόνος Δήμος σε επίπεδο νομού, που συνεργάζεται με τις αρχές και έχει ουσιαστικά «σηκώσει» όλο το βάρος της φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, έχοντας υπερβεί τις δυνατότητές του. Η αρμόδια σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Χανίων, ανέφερε ότι μόνο για την φιλοξενία των 215 μεταναστών που έχουν εντοπιστεί τους 2,5 τελευταίους μήνες σε Γαύδο και Κίσσαμο, το κόστος αγγίζει τα 30.000 ευρώ. «Η πολιτεία, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της για χρηματοδότηση του μοναδικού Δήμου στα Χανιά που φιλοξενεί πρόσφυγες, δεν έχει πιστώσει ούτε ένα ευρώ, για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χανιά: Στον Εισαγγελέα οι τρεις διακινητές μεταναστών – Δυσβάστακτο το κόστος φιλοξενίας για το Δήμο

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),