Χανιά: Το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» έφτασε στη Σούδα (εικόνες)

Το αεροπλανοφόρο «Eisenhower» είχε ξαναβρεθεί στα Χανιά το 2021 και μάλιστα – τότε – το είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά, κατέπλευσε την Κυριακή των Βαΐων (28/04) το μεγάλο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr, το θηριώδες πλοίο των ΗΠΑ μεταφέρει χιλιάδες άτομα πληρώματος, τα οποία θα παραμείνουν στα Χανιά μέχρι και τις 2 Μαΐου, οπότε και το πλοίο θα αναχωρήσει.

Στη συνέχεια, μετά την αναχώρησή του, θα φτάσει στα Χανιά και το «Charles de Gaulle», το οποίο θα καταπλεύσει στις 2 Μαΐου και θα παραμείνει ως τις 7 Μαΐου.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Αϊζενχάουερ, Eisenhower, Σούδα, Χανιά, Κρήτη

Αϊζενχάουερ, Eisenhower, Σούδα, Χανιά, Κρήτη

Λίγα λόγια για το αεροπλανοφόρο «Eisenhower»

Πρόκειται για το δεύτερο αεροπλανοφόρο της κλάσης «Νίμιτς», το οποίο καθελκύστηκε το 1975 και εισήλθε σε υπηρεσία το 1977. Παρά την ηλικία του, το πλοίο διατηρεί εντυπωσιακές δυνατότητες, καθώς μπορεί να μεταφέρει μέχρι 90 αεροσκάφη. Έχει πλήρωμα που πλησιάζει τα 5.800 άτομα, εκ των οποίων περίπου 3.400 είναι καθαρά το πλήρωμα του πλοίου, ενώ περίπου 2.400 είναι όσοι υπηρετούν στην αεροπορική πτέρυγα που μεταφέρει.

Έχει μήκος 333 μέτρων, το εκτόπισμά του ξεπερνάει τις 100.000 τόνους αλλά, παρά το μέγεθός του, μπορεί να «πιάσει» ταχύτητα 30 κόμβων, καθώς παράγει ενέργεια από δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες και η συνολική ισχύς στις τέσσερις προπέλες φτάνει τους 260.000 ίππους.

Το «Eisenhower» είχε ξαναβρεθεί στη Σούδα το 2021 και μάλιστα – τότε – το είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταφέροντας 11 ρ/κ από Ασία σε Ευρώπη με το πλοίο ανύψωσης βαρέων βαρών “Happy Star”

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία ήρθε στη δημοσιότητα από το πλοίο ανύψωσης βαρέων βαρών Happy Star, το φόρτωσε και μετέφερε 11 ρυμούλκα από την Ασία προς την Ευρώπη. Το 156 μέτρων πλοίο διαθέτει δυο γερανούς με ανυψωτική ικανότητα 1100 τόνους! Το Happy

Δεξαμενόπλοια: Ο σκιώδης στόλος που μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο παραμένει στο παιχνίδι

Αυτό, όπως μεταδίδει το Hellenic Shipping News, πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν επιπτώσεις  στη μελλοντική προσφορά δεξαμενόπλοιων. Στην τελευταία της εβδομαδιαία ανάλυση η ναυλομεσιτική εταιρεία Gibson αναφέρει πως “οι ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι έχουν

Ώρα νησιού: Γιατί κάποια θέρετρα στις Μαλδίβες μετακινούν τα ρολόγια τους μια ώρα μπροστά

Μπορεί να είναι αλήθεια ότι τα πολυτελή θέρετρα των Μαλδίβων τα έχουν πραγματικά όλα – το τιρκουάζ νερό, την πλούσια θαλάσσια ζωή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το δικό τους σύστημα χρόνου. Αναφέρεται ως «ώρα του νησιού», δεν είναι μια μεταφορική ρήση που

Σύγκρουση και βύθιση πλοίου στον Εύξεινο Πόντο

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Τρία μέλη πληρώματος Συριακής εθνικότητας αγνοούνται όταν το 36 ετών πλοίο τους συγκρούσθηκε και βυθίστηκε στο διάδρομο σιτηρών της Ουκρανίας πλησίον των ακτών της Ρουμανίας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (18/5). Tο υπό σημαία Τανζανίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο