Χατζημανώλη: Αυξήθηκαν κατά 5,5% τα πλοία στην κυπριακή σημαία

Η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη, αποκάλυψε, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο σήμερα στη Λεμεσό, ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει αύξηση των πλοίων νηολογημένων υπό Κυπριακή σημαία, ύψους 5,5%.

Ειδικότερα, τόνισε: «Η Κύπρος είναι ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο σύμπλεγμα θαλάσσιων μεταφορών και κατατάσσεται επίσης μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο. Ως κέντρο διαχείρισης πλοίων τρίτων, είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και μεταξύ των τριών κορυφαίων παγκοσμίων».

Τη δέσμευση της Ναυτιλιακής Διοίκησης Κύπρου ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες για περαιτέρω στήριξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας υπογράμμισε η υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη χαιρετίζοντας το διεθνές Επενδυτικό Συνέδριο 2024 που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στη Λεμεσό.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας – Κύπρου, με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικής δικτύωσης μεταξύ των δύο χωρών.

Στο χαιρετισμό της, η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, κάνοντας λόγο για ταραχώδεις καιρούς και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα βήματα που έγιναν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της ναυτιλίας θα συμβάλουν στο όραμά μας για ανάπτυξη του ναυτιλιακού μας συμπλέγματος τόσο σε μέγεθος όσο και σε φάσμα δραστηριοτήτων και θα ανοίξουν το δρόμο για μέλλον, που ορίζεται από την ευημερία, τις ευκαιρίες και τη διαρκή επιτυχία», επισήμανε η Μαρίνα Χατζημανώλη.

Η Μαρίνα Χατζημανώλη αναφέρθηκε επίσης στις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, υπενθυμίζοντας την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, στον τομέα της Ναυτιλίας. «Ως εκ τούτου, γεγονότα όπως αυτό δημιουργούν έναν ακόμη ισχυρότερο δεσμό μεταξύ των δύο χωρών μας», τόνισε.

«Η ιστορία της ναυτιλίας ξεκινά πολλούς αιώνες πριν. Η στρατηγική γεωγραφική θέση του νησιού της Κύπρου, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της Κύπρου ως σημαντικό ναυτιλιακό κέντρο.

Η ίδρυση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας το 2018 σηματοδότησε αναμφίβολα μια νέα εποχή για τη ναυτιλία στην Κύπρο, αποδεικνύοντας την πολιτική στήριξη και δέσμευση της Κύπρου στον ναυτιλιακό τομέα», πρόσθεσε.

Τέλος, η υφυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρει η Κύπρος.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε μετά από 58 χρόνια το ναυάγιο της «Φαλκονέρας» – Η αιτία βύθισης του πλοίου

Μετά από 58 χρόνια εντοπίστηκε στα 700 μέτρα βάθος και σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από την τοποθεσία στην οποία θεωρήθηκε αρχικά ότι είχε βυθιστεί, το ναυάγιο της «Φαλκονέρας». Το κύτος του οχηματαγωγού «Ηράκλειον» που βυθίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγάρικου ηλεκτρικού καταμαράν στο Δούναβη

Ο δήμος της βουλγαρικής πόλης Σιλίστρα ξεκίνησε δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγαρικού ηλεκτρικού καταμαράν στον ποταμό Δούναβη. Το σκάφος, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού έργου μεταξύ της δημοτικής αρχής της Σιλίστρα και του νομαρχιακού συμβουλίου

Νησιά Άλαντ: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της Φινλανδίας προκαλεί πονοκέφαλο στην Ευρώπη

Η στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, για την οποία η Τουρκία προβάλει συνεχώς τις αντιρρήσεις της, έχει κριθεί απαραίτητη εξαιτίας των άστατων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Συχνά η ελληνική διπλωματία επικαλείται το ότι «η Ελλάδα δεν έχει τους γείτονες της Σουηδίας». Η εισβολή

ΜΤΝ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ 2023 για την Εφορία

Το ΜΤΝ ανάρτησε χτες (24/5/2024) τις Βεβαιώσεις Αποδοχών από το ΜΤΝ και από το ΕΚΟΕΜΝ για το Έτος 2023 που υποβάλλονται αυτούσιες στην Εφορία με τις φορολογικές δηλώσεις των μερισματούχων του Ταμείου. Στις Βεβαιώσεις Αποδοχών εξατομικευμένη πρόσβαση μπορεί να έχει

Μετάβαση στο περιεχόμενο