Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες και χαλάζι

Υποχωρεί από τη Δευτέρα η θερμοκρασία – Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Αν και είμαστε στην Άνοιξη, χειμωνιάτικο θα είναι και σήμερα Κυριακή (27/4) το σκηνικό του καιρού, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις έως το απόγευμα.

Ισχυρή νεροποντή ξέσπασε τα ξημερώματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν και σταδιακά μέχρι το βράδυ οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι βροχές και οι καταιγίδες θα δώσουν τη θέση τους σε κρύο, καθώς από αύριο Δευτέρα (28/4) θα επικρατήσουν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και ισχυροί άνεμοι.

Για σήμερα αναμένονται πιθανώς κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά από τις πρωινές ώρες και στη Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα συνοδεύονται και από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις.

Ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους αρχικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πρόσκαιρα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά μέχρι το απόγευμα και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία ενίσχυση στο Αιγαίο στα 6 με 7 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά τους 22 με 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πορεία του καιρού μέσα από την εφαρμογή windy

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-04-2025

Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα πλην της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, όπου τα φαινόμενα θα διατηρηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς, στα δυτικά τους 22 με 23, τοπικά τους 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-04-2025

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στην Εύβοια και τις Κυκλάδες, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν και τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, η οποία στις περισσότερες ανατολικές περιοχές θα είναι αισθητή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-04-2025

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που κατά περιόδους πιθανόν να είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο κατά τόπους πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01-05-2025

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο κατά τόπους πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειριστικό smartphone

Είχα ακούσει για χειριστικούς ανθρώπους, για χειριστικό τηλέφωνο δεν είχα ξανακούσει. «Ακόμα δεν πήγες για περπάτημα;» επέμενε. «Σήκω! Εκανα μια μικρή επέμβαση, η οποία όμως απαιτούσε αρκετές ημέρες ανάρρωσης. Μεταξύ άλλων, έπρεπε να μείνω στο σπίτι και να αποφύγω την

Απονομή Πτυχίων στους νέους Επιθεωρητές Κράτους Λιμένα (Paris MoU) της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επιθεωρητών Ασφαλείας Πλοίων

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., η τελετή απονομής πτυχίων στους είκοσι οκτώ (28) νέους Επιθεωρητές Κράτους Λιμένα (ParisMoU) της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επιθεωρητών Ασφαλείας Πλοίων (Σ.ΕΠ.Α.Π.), παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος

C-390 Millennium: Αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της συμφωνίας το φθινόπωρο – Νέα εποχή στις αερομεταφορές της Πολεμικής Αεροπορίας

Η έγκριση από το ΚΥΣΕΑ του προγράμματος απόκτησης των τριών πρώτων μεταφορικών αεροσκαφών C-390 Millennium, με option για ακόμη τρία, αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο μεγάλο πολιτικό βήμα πριν από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Πορτογαλίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο το

ΓΕΣ: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο επιτηρητικό φυλάκιο στην Παναγιά

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026, παρουσία του Διοικητή της ΑΣΔΑΑΜ Αντιστράτηγου Δημήτριου Βακεντή και του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Παναγιώτη Λυμπερέα, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων έργων, υποδομών και εγκαταστάσεων στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΠΑΝΑΓΙΑ», στη μικρόνησο Παναγιά, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ. Το