Χίος: Για ακαταλληλότητα του λιμανιού κάνει λόγο ο Λιμενάρχης – Στα Μεστά δένει το πλοίο της γραμμής

Στο λιμάνι των Μεστών αντί της Χίου προσεγγίζουν από χθες βράδυ τα επιβατηγά πλοία της γραμμής. Μετά τις δηλώσεις του Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου περί ακαταλληλότητας του λιμανιού της Χίου και στη συνέχεια του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, που μετέφερε το θέμα στη Γενική γραμματεία Λιμένων ώστε να γίνει έλεγχος περί της καταλληλότητας, υπήρξε η αντίδραση της ακτοπλοϊκής εταιρείας που εξυπηρετεί το νησί στέλνοντας τα πλοία της στο Λιμένα Μεστών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επιβάτες από Μυτιλήνη για Χίο, με το χθεσινό δρομολόγιο να μαθαίνουν με sms στα κινητά τους ότι το πλοίο θα τους αποβιβάσει στα Μεστά.
Αυξάνοντας έτσι περί τις 2,5 ώρες περίπου το χρόνο του ταξιδιού μέχρι τα Μεστά και εν συνεχεία οδικώς μέχρι Χίο, αλλά και το κόστος για τη μετακίνηση. Ανάλογη ταλαιπωρία και για τους ταξιδιώτες από Πειραιά για Χίο, που επίσης με σχετικό sms ενημερώθηκαν.
Χθες το θέμα ήρθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου με το Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη να δηλώνει πως θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα να καλέσει για εξηγήσεις τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου.
Το θέμα των προσκρουστήρων των πλοίων και τα βάθη της λεκάνης του λιμανιού ήταν τα δύο στοιχεία που έθεσε μιλώντας περί ακαταλληλότητας ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Παντελής Βατούσης σε συνέντευξή του στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Και όλα αυτά υπό το βάρος των συζητήσεων που γίνονται περί ασφάλειας των δομών και σωστής λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας που γίνονται μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Κλειστό το Λιμάνι της Χίου – Μεταφορά μέχρι νεοτέρας των δρομολογίων στα Μεστά

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΘ: Αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο – Η νέα σύνθεση

Σε γνωστοποίηση αλλαγής σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ). Συγκεκριμένα, η ΟΛΘ ανακοινώνει ότι το δ.σ. της 24.03.2023, έκανε δεκτή την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και εξέλεξε νέο μέλος του τον κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, σε αντικατάσταση

1η συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) υπό τη νέα του σύνθεση(φωτο)

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) Ολομελείας, υπό τη νέα του σύνθεση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι)

Πυροσβεστικό Σώμα: Εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι, η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  25ης Μαρτίου 1821. Στην ημερήσια διαταγή που εκδόθηκε, ο Αρχηγός του

Ορκωμοσία 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς Υποπυραγών ειδικών καθηκόντων

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, επέδωσε τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες, Υποπυραγούς ειδικών καθηκόντων Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά, καθώς και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 24

Μετάβαση στο περιεχόμενο