Ακατάλληλο το λιμάνι της Χίου: Αναστολή των προσεγγίσεων προς Πειραιά και Μυτιλήνη στο κεντρικό λιμάνι

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ναυτικό νησί της Χίου η ανακοίνωση της Blue Star Ferries για ματαίωση όλων των προσεγγίσεων των πλοίων της στο κεντρικό λιμάνι της Χίου και αντικατάσταση όλων των αναχωρήσεων και αφίξεων προς Μυτιλήνη και Πειραιά από το λιμάνι των Μεστών.

Η απόφαση ελήφθη  μετά τις δηλώσεις του λιμενάρχη Χίου περί «ακαταλληλότητας του κεντρικού λιμανιού». Η συνέντευξη του Λιμενάρχη Χίου Παντελή Βατούση στο Ράδιο – Αλήθεια της Χίου προβλημάτισαν την Λιμενική Επιτροπή, το ΥΕΝ και τις Ακτοπλοϊκές Εταιρείες και ανάγκασαν την ακτοπλοϊκή εταιρεία στις άμεσες τροποποιήσεις των δρομολογίων προς Χίο, μέχρι νεωτέρας. Η Blue Star Ferries με έκτακτη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε μάλιστα ότι από χθες όλα τα πλοία θα δρομολογούνται για Μεστά, ενώ το πλοίο Diagoras αναχώρησε χθες τη νύχτα από το λιμάνι των Μεστών αντί της πόλης της Χίου.

Σε συνέχεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης του Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου, περί ακαταλληλότητας του λιμένα και μη ασφαλούς προσέγγισης των πλοίων αλλά και της μη σαφούς θέσης του φορέα διαχείρισης του λιμένα Χίου, όλα τα πλοία του ομίλου ATTICA θα προσεγγίζουν στα Μεστά.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας διευκρινίζεται ότι ο Όμιλος θα ενημερώσει το επιβατικό κοινό για την ανωτέρω αλλαγή αλλά δεν αναφέρει τη χρονική περίοδο που θα εκτελεί πλόες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τόσο ο Δήμος Χίου όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ εξετάζουν το θέμα προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό, στην αρχή μάλιστα της νέας τουριστικής περιόδου. Ως γνωστόν ο λιμένα των Μεστών μειώνει την απόσταση μεταξύ του νησιού και του Πειραιά, όμως δεν διαθέτει τις υποδομές και της απαραίτητες οδικές συγκοινωνίες για να εξυπηρετήσει το πολυπληθές κοινό.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΘ: Αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο – Η νέα σύνθεση

Σε γνωστοποίηση αλλαγής σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ). Συγκεκριμένα, η ΟΛΘ ανακοινώνει ότι το δ.σ. της 24.03.2023, έκανε δεκτή την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και εξέλεξε νέο μέλος του τον κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, σε αντικατάσταση

1η συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) υπό τη νέα του σύνθεση(φωτο)

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) Ολομελείας, υπό τη νέα του σύνθεση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι)

Πυροσβεστικό Σώμα: Εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι, η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  25ης Μαρτίου 1821. Στην ημερήσια διαταγή που εκδόθηκε, ο Αρχηγός του

Ορκωμοσία 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς Υποπυραγών ειδικών καθηκόντων

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, επέδωσε τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες, Υποπυραγούς ειδικών καθηκόντων Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά, καθώς και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 24

Μετάβαση στο περιεχόμενο