Χωρίς ταξί την Μεγάλη Τρίτη – Απεργία ανακοίνωσε το ΣΑΤΑ για τις λεωφορειολωρίδες

Διαβάστε την ανακοίνωση

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία αποφάσισε για αύριο Μεγάλη Τρίτη 15/04/2025 από τις 06:00 π.μ. έως τις 06:00 π.μ. το πρωί της Τετάρτης, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, αντιδρώντας για τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας των ταξί στις λεωφορειολωρίδες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και συγκέντρωση με τα ταξί στις 09:30 π.μ. στη συμβολή των οδών Σπ. Πάτση και Λεωφ. Αθηνών.

Σε ανακοίνωση του το ΣΑΤΑ αναφέρει:

«Μετά την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών κ. Κυρανάκη σε ραδιοφωνική εκπομπή, με την οποία απέκλεισε την διέλευση των έμφορτων ταξί από τις λεωφορειολωρίδες, το προεδρείο του ΣΑΤΑ συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Σε αυτό αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Ενωτική Κίνηση Ταξί, Ανεξάρτητη Κίνηση Ραδιοταξί) ενώ ο κ. Δήμος δεν παρέστη λόγω ασθένειας.

Η απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 15/04/2025. Το ΣΑΤΑ ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για τα οποία δεσμεύτηκε ΔΗΜΟΣΙΑ η κυβέρνηση, μέσω του πρώην υφυπουργού Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου.

Το προεδρείο αδυνατεί να εξηγήσει την στάση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την αφήνει στην κρίση των συναδέλφων μας. Σε κάθε περίπτωση, το ΣΑΤΑ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο επικοινωνίας με τον κ. Κυρανάκη, προκειμένου να λυθεί οριστικά και χωρίς «ήξεις-αφίξεις» το θέμα της διέλευσης των έμφορτων Ταξί από τις ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την αξιοπρεπή επιβίωση μας Εάν δεν επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση των έμφορτων ταξί μετά την ψήφιση του νέου ΚΟΚ, οι επαγγελματίες του κλάδου μας που θα διαπράττουν την συγκεκριμένη παράβαση θα κινδυνεύουν με πρόστιμο 200 ευρώ, αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα μήνα, συν 5 βαθμούς ποινής στο σύστημα Σ.Ε.Σ.Ο.

Η επαλήθευση της παράβασης θα γίνεται με κάμερες που θα τοποθετηθούν στα λεωφορεία. Σημειώνεται δε, ότι αν συμπληρωθούν 25 βαθμοί ποινής σε χρονικό διάστημα δύο ετών, θα κινδυνεύουμε με αφαίρεση της άδειας οδήγησης.

Η απεργία αυτή είναι μονόδρομος για τον κλάδο μας και είναι προειδοποιητική!!!».

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια