Χρήστος Στυλιανίδης; Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Η ορκωμοσία έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού – Διαδέχεται τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που παραιτήθηκε

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που επέστρεψε απο το Στρασβούργο, ορκίσθηκε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης.

Η ορκωμοσία του νέου υπουργού έγινε στις 19:00 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Επίσκοπο Ωρεών.

orkwmosia_stylianidi

Διαδέχθηκε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ναυτιλίας τον Χρήστο Στυλιανίδη, πρώην υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρώην Επίτροπο της Κύπρου στην Κομισιόν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι η επιλογή του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένα πρόσωπο «με κυβερνητική εμπειρία».

«Ο κ. Στυλιανίδης έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος υπουργείου με σώμα ασφαλείας και συμμετοχή στο ΚΥΣΕΑ. Είναι, επίσης, υπουργός με πανευρωπαϊκή εμπειρία και ένας πολιτικός με επιχειρησιακή εμπειρία» πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης.

orkwmosia_stylianidi2

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο