Χρυσοχοΐδης: Το 75% της εγκληματικότητας προέρχεται από τους Ρομά

Το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην Αττική σχετίζεται με κοινωνικές ομάδες που ρέπουν στην εγκληματικότητα, είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε συνέντευξή του την Πέμpτη στο Action24 και σε ερώτημα για εγκληματικότητα και την καταπολέμησή της, ο υπουργός είπε ότι είναι μια διαρκής μάχη, ενώ επισήμανε ότι ζούμε σε μια εποχή μεγάλης παραβατικότητας και βίας.

Για τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι ενισχύθηκαν τα τμήματα διερεύνησης εγκλημάτων ενώ βγαίνουν δεκάδες περιπολίες στην Αττική και «τα αποτελέσματα φαίνονται».

Ειδικά όμως στην Αττική έχουμε μεγάλο πρόβλημα, συνέχισε. Όπως εξήγησε, εδώ ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας, αλλά έχουμε και κοινωνικές ομάδες που ρέπουν στην εγκληματικότητα. Αναφέρθηκε στους Ρομά λέγοντας ότι το 70%-75% της παραβατικότητας προέρχεται από αυτούς.

Πρόσθεσε ότι στο Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή ζουν περίπου 5.000 Ρομά, σε γενικό πληθυσμό περίπου 120.000,  αλλά «παράγουν» το 50% της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Πέρα από αυτούς υπάρχουν και «αλλοδαποί που ασχημονούν», κυρίως από χώρες της Ευρώπης (Αλβανία, Ρουμανία, κλπ). Για αυτούς, ακολουθείται και η διοικητική απέλαση, εκτός από την ποινική διαδικασία.

Τέλος, είναι και Έλληνες που είναι σε ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος. Σε αυτούς επικεντρώνεται το «ελληνικό FBI» το οποίο έχει προχωρήσει σε περίπου 1.000 συλλήψεις σε οκτώ μήνες, είπε ακόμη ο υπουργός λέγοντας ότι η συγκεκριμνένη υπηρεσία «πάει πάρα πολύ καλά».

Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις σε σώματα ασφαλείας, ο υπουργός είπε ότι καθιερώνεται η αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και θα καταβάλλονται 100 ευρώ τον μήνα.

Τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει το νέο μισθολόγιο των ενστόλων, το οποίο ο υπουργός χαρακτήρισε «εξαιρετικά γενναίο» εξηγώντας ότι επανεξετάζει εξαρχής το μισθολογικό ανάλογα με τον βαθμό και χρόνια υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),