Χρυσός μύθος ο Λευτέρης Πετρούνιας – Ισοφάρισε απίστευτο ρεκόρ με έξι χρυσά μετάλλια

Τον τίτλο του «άρχοντα των κρίκων» και την απόλυτη κυριαρχία του στο αγώνισμα επιβεβαίωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας και έγραψε ιστορία στο Μόναχο.

Χρυσός για έκτη φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής – με μία εντυπωσιακή εμφάνιση έδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο.

Με τη σημερινή του νίκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας έπιασε τον Ούγγρο θρύλο του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι χρυσά στο ίδιο όργανο.

Xρυσός, και χάλκινος, Ολυμπιονίκης σε Ρίο και Τόκιο, 3 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, σε Γλασκόβη, Μόντρεαλ και Ντόχα, 6 φορές πρωταθλητής Ευρώπης, σε Μονπελιέ, Βέρνη, Ρουμανία, Γλασκόβη, Βασιλεία και τώρα, στο Μόναχο!

«Ήρθα για αυτό το λόγο και μόνο. Δεν υπάρχει άλλος αγώνας φέτος για μένα γιατί δεν πρόλαβα τους αγώνες της πρόκρισης για το παγκόσμιο. Είναι ένα ξεχωριστό μετάλλιο, το έκτο, προχωράμε δυνατά. Προέρχομαι από ένα χειρουργείο που έγινε πριν από λιγότερο από δέκα μήνες. Ήταν εδώ τα παιδιά μου και η γυναίκα μου για πρώτη φορά και είναι και γι’ αυτό ξεχωριστό το συγκεκριμένο μετάλλιο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό το μετάλλιο σηματοδοτεί και την επόμενη τριετία «στο δρόμο» για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Συγκινήθηκα γιατί πρόλαβα τον αγώνα αυτό τελευταία στιγμή, για τα δικά μου δεδομένα. Έκανα μια αναδρομή σε όσα έχω ζήσει έως τώρα. Σκεφτόμουν και ότι με έβλεπαν τα κορίτσια μου και λύγισα», πρόσθεσε ακόμα, μεταξύ άλλων.

«Οι τέσσερις πρώτοι αθλητές ήταν πάρα πολύ κοντά. Ίσως αν έκανα ένα μικρότερο βήμα να ήμουν δεύτερος», είπε για τον τελικό.

«Σίγουρα μέχρι το 2024 μπορούμε να συνεχίσουμε με όλα τα πρωταθλήματα. Σίγουρα πάμε και προς το Παρίσι με βλέψεις. Όλοι σκεφτόμαστε και δουλεύουμε για την πρώτη θέση, κανείς για την δεύτερη, τρίτη και τέταρτη» τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Mε τη νίκη αυτή ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο κορυφαίος σπεσιαλίστας σε όλα τα όργανα μαζί με τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου, Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Αμέσως μετά τον τελικό του αγωνίσματος έγινε η απονομή των μεταλλίων, με τον Έλληνα πρωταθλητή να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Μάλιστα ο Πετρούνιας δεν έκρυψε τη συγκίνησή του κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, όπως μετέδωσε το ertsports

Η κατάταξη του τελικού

  1. Λευτέρης Πετρούνιας 15.133β.
  2. Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 15.033β.
  3. Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία) 14.866
  4. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.766β.
  5. Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14.733
  6. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14.566β.
  7. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.500β.
  8. Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 13.733β.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Σωτηρόπουλος

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφιέρωμα: Το προφίλ της ελληνικής και ελληνόκτητης ναυτιλίας

Σε επίπεδα ρεκόρ, με όρους χωρητικότητας και πλοίων, κινείται η ελληνική ναυτιλία, δεδομένου ότι τον Μάρτιο του 2026 οι Έλληνες εφοπλιστές κατείχαν συνολικά 4.388 πλοία άνω των 1.000 GT, συνολικής χωρητικότητας 360.564.729 DWT και 211.204.583 GT, σύμφωνα με τα στοιχεία

Σε κατάπαυση πυρός συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος — Αντικρουόμενα μηνύματα για τις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν

o Ισραήλ και ο Λίβανος συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός, υπό την προϋπόθεση της παύσης των επιθέσεων της Χεζμπολάχ και της απομάκρυνσης των μελών της οργάνωσης από τον νότιο Λίβανο. Την ίδια ώρα, τα μηνύματα για την πορεία των συνομιλιών ΗΠΑ –

Μεταναστευτικό: Αναβρασμός στην Κρήτη – Οι δήμαρχοι υψώνουν τείχος στις δομές

Το μεταναστευτικό και η αυξημένη πίεση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης της ΠΕΔ Κρήτης, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 2:00 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των δημάρχων του νησιού. Όπως ανέφερε στο Cretalive ο πρόεδρος

Συντάξεις Ιουλίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων – Πότε μπαίνουν τα λεφτά

Οι αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής των μηνιαίων κύριων και επικουρικών συντάξεων ΕΦΚΑ Ιουλίου 2026 Συγκεκριμένα με την διάταξη του νόμου 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος A 73/17.05.2019) με τίτλο «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ