Χτύπημα ΠΑΣΟΚ σε Τασούλα: Μοίρασε 1 εκατ. ευρώ στην εκλογική του περιφέρεια [έγγραφα]

Την τελευταία ημέρα άσκησης των καθηκόντων του. Τι απαντά ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αγριεύει η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – κυβέρνησης με φόντο την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την Χαριλάου Τρικούπη να προχωρά σε σοβαρές καταγγελίες κατά του Κωνσταντίνου Τασούλα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση ο υποψήφιος για το ανώτατο αξίωμα της χώρας και πρώην πρόεδρος της Βουλής μοίρασε ποσά 1 εκατ. ευρώ στην εκλογική του περιφέρεια κατά την τελευταία ημέρα άσκησης των καθηκόντων του. Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, παραθέτει και σχετικά έγγραφα.

Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι στις 16 Ιανουαρίου ο Κωνσταντίνος Τασούλας υπέγραψε:

  • Επιχορήγηση 125.000 ευρώ προς την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων,
  • Επιχορήγηση 30.000 ευρώ προς τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων
  • Επιχορήγηση 5.000 ευρώ προς το σωματείο “Ηπειρωτική Εστία”
  • και τη δέσμευση 815.685 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό που διαχειρίζεται η Υπηρεσία Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων της Βουλής για την κατασκευή του Στρατιωτικού Ιστορικού Μουσείου Κόνιτσας σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων.

«Ποιο είναι το κοινό σημείο των εν λόγω αποφάσεων στην εκπνοή των καθηκόντων του κ. Τασούλα; Όλες αφορούν χρηματοδότηση φορέων της εκλογικής του περιφέρειας και αποπνέουν μια βαθιά παλαιοκομματική αντίληψη και μια εξόχως αλαζονική συμπεριφορά. Τα συμπεράσματα δικά σας» σχολιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο τέως πρόεδρος της Βουλής ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι η δέσμευση ποσού για την κατασκευή Στρατιωτικού Μουσείου στην Κόνιτσα βασίζεται σε απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, από τον Φεβρουάριο του 2024, και η οποία είχε ληφθεί χωρίς καμία αντίρρηση.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, η απόφαση για να γίνει το Μουσείο στηρίχθηκε σε μία μουσειολογική μελέτη του Πολυτεχνείου, η οποία είχε χρηματοδοτηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων τον Ιούλιο του 2022. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι με την πρόσφατη υπογραφή του δεσμεύτηκαν και δεν εκταμιεύτηκαν χρήματα για την κατασκευή του Μουσείου.

Μιλώντας για το γηροκομείο Ιωαννίνων, σημείωσε ότι η τοπική Ιερά Μητρόπολη ζήτησε τη βοήθεια της Βουλής για την κατασκευή νέας πτέρυγας για υπερήλικες, που αφορά στην ψυχική υγεία γερόντων, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, με στόχο να λειτουργήσει το 2025. «Το υπέγραψα, πράγματι, την τελευταία μέρα, όταν έπαψα να είμαι και βουλευτής, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι θα είχα πολιτικό όφελος», παρατήρησε ο κ. Τασούλας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις