CMA CGM: Επίσημο το deal 3 δισ. για 16 νέα containerships

Ο γαλλικός κολοσσός υπέγραψε παραγγελία για δύο κατηγορίες πλοίων

Η CMA CGM ένας από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους του κόσμου στο κλάδο των τακτικών γραμμών (liners) υπέγραψε με τα κινεζικά ναυπηγεία China State Shipbuilding Corporation (CSSC) τη μεγαλύτερη παραγγελία ναυπήγησης containerships.

Το deal αφορά συνολικά 16 νέα πλοία που θα ναυπηγηθούν τα επόμενα χρόνια και η παραγγελία δόθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης η CMA CGM υπέγραψε παραγγελία για δύο κατηγορίες πλοίων σε μια συνολική συμφωνία αξίας 21 δισεκατομμυρίων κινεζικών γιουάν (σχεδόν 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η παραγγελία είναι επίσης η πρώτη για την Κίνα για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου μεθανόλης. Δώδεκα από τα πλοία θα έχουν χωρητικότητα 15.000 TEU και θα χρησιμοποιούν κινητήρα που μπορεί χρησιμοποιήσει μεθανόλη. Επιπλέον, η CMA CGM παρήγγειλε τέσσερα επιπλέον πλοία LNG 23.000 TEU διπλού καυσίμου, τα οποία πιθανότατα αποτελούν συνέχεια της κατηγορίας Jacques Saadé.

Η επίσκεψη Μακρόν

Ο Μακρόν πραγματοποιούσε την πρώτη του κρατική επίσκεψη στην Κίνα εδώ και τρία χρόνια, επιδιώκοντας να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς και να λάβει την υποστήριξη της Κίνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η South China Morning Post αναφέρει ότι η Γαλλία και η Κίνα έχουν αυξήσει τους οικονομικούς δεσμούς τους ξεπερνώντας τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά το 2022. Η Γαλλία ανέφερε ότι υπογράφηκαν περίπου 20 μεγάλες οικονομικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που ολοκληρώθηκε. Εκτός από το deal της CMA CGM, η Airbus συμφώνησε να επεκτείνει την παραγωγή στην Κίνα και η Alstom κατέληξε σε νέες συμφωνίες. Η Γαλλική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας (EDF) υπέγραψε μια νέα πυρηνική συμφωνία και επίσης θα συνεργαστεί με την China Energy Investment Corporation για ένα έργο αιολικής ενέργειας.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και μια δεκαετία με την CSSC να αναφέρει ότι η CMA CGM έχει παραγγείλει περισσότερα από 70 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα. Αυτό περιλαμβάνει 30 πλοία που έχουν παραδοθεί, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων εξαιρετικά μεγάλων πλοίων 18.000 TEU που κατασκευάστηκαν στην Κίνα και της κατηγορίας Jacques Saadé που ήταν τα πρώτα μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμο LNG.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπ. Μετανάστευσης για συμφωνία ΕΕ: Ανταποκρίνεται καλύτερα στα δεδομένα που αντιμετωπίζει η χώρα – Τι προβλέπει

Ο υπουργός κ. Δανιήλ Εσδράς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο τακτικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τελεί υπό Σουηδική προεδρία. Η ανακοίνωση “Το νέο

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Πόσα και ποια κόμματα συμμετέχουν – Ποια “κόπηκαν”

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν δηλώσει συμμετοχή, 35 κόμματα, οι 5 συνασπισμοί κομμάτων, ο ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (συνολικά 44). Μετά την χθεσινή (8/6/2023) ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου τα

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η εξουδετέρωση των ναρκών στο Καστρί Λουτρό

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι με ελεγχόμενη έκρηξη, η εξουδετέρωση των δυο ναρκών που είχαν εντοπιστεί από δύτη στη θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων από την παραλία στο Καστρί -Λουτρό. Ο

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε μια γενική προσέγγιση για το άσυλο και τη μετανάστευση

Συμφωνία επετεύχθη στους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ, σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο. #JHA | The ministers just agreed on a general approach on the Asylum and

Μετάβαση στο περιεχόμενο