Δ. Καιρίδης: Έχουμε τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο

«Τα ζητήματα ασφαλείας απασχολούν τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, όπως είναι το Λιμενικό και οι Μυστικές Υπηρεσίες. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πυρκαγιών στην πατρίδα μας προκαλείται από αμέλεια. Να το έχουμε αυτό υπόψιν όταν πάμε να κάψουν ξερόχορτα με αέρα και ξηρασία», υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, αναφερόμενος στον Τούρκο εμπρηστή που είχε ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ένας Τούρκος που εισήλθε στη χώρα παράνομα, από τις 4 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

«Έχουμε τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτών αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη. Το 2023 πάνω από 200.000 ήρθαν μόνο στη Γερμανία, στις ΗΠΑ 50.000 διέβησαν το Ρίο Γκράντε και έφτασαν στο Τέξας», ανέφερε για να συμπληρώσει:

«Ο συγκεκριμένος, ο οποίος δηλώνει γκιουλενιστής, με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα συνελήφθη, κρατήθηκε και αμέσως μεταφέρθηκε στην κλειστή ελεγχόμενη δομή του Φυλακείου Ορεστιάδας, όπου και ταυτοποιήθηκε. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχει πάρει άσυλο. Μέχρι να εξεταστεί το αίτημά του, σύμφωνα με τον Διεθνή Νόμο, έχει δικαίωμα μετά από 25 μέρες να φύγει δηλώνοντας κατοικία και κλείνοντας ραντεβού για συνέντευξη τον Ιούνιο».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση ενοχοποίησής του, τότε θα φυλακισθεί και αφού εκτίσει την ποινή του, θα απελαθεί με βάση τον νέο ποινικό κώδικα.

Σε ερώτηση για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τα ελληνοτουρκικά, ο Δημήτρης Καιρίδης υπογράμμισε πως στην Τουρκία υπάρχει ευρεία συναίνεση υπέρ του αναθεωρητισμού στα ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών και υφαλοκρηπίδας.

«Το θέμα έχει πολύ βάθος, προσωπικά δεν βλέπω εύκολη λύση, πρόκειται για “το αγκάθι”. Είμαστε, ωστόσο, αναγκασμένοι να μην εφησυχάζουμε. Για αυτό χρειαζόμαστε και τα Bellhara».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε μέρα κι άλλη καραβιά μεταναστών στην Κρήτη – 19 άτομα νότια της Γαύδου

Μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα Μία ακόμη διάσωση προσφύγων και μεταναστών καταγράφτηκε, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Με βάση το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας Συντονισμού και Διάσωσης, εντοπίστηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού

Δεν υπάρχει Ε.Ε. χωρίς μεσαία τάξη

Η πολυδιάσπαση είναι ένα συστατικό στοιχείο της Ευρώπης, συνδεδεμένο και με την ιστορική «διαμερισματοποίηση» ενός χώρου που, σε πείσμα της γεωγραφίας, πολύ δύσκολα υποκύπτει στην επιρροή ή στην κυριαρχία ενός ενιαίου πολιτικού κέντρου. Τα ιστορικά παραδείγματα είναι γνωστά, δεν χρειάζεται

Ομαδική προσφυγή δικαστών για επιστροφή 13ου – 14ου μισθού που είχαν “κόψει” με αποφάσεις τους για τους άλλους

Την ανατροπή δικαστικών αποφάσεων συναδέλφων τους για τα δώρα και επιδόματα στον δημόσιο τομέα, επιχειρούν 9 δικαστικοί από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να κερδίσουν για τους εαυτούς τους όσα “έκοψαν” με αποφάσεις τους για τους υπόλοιπους. Πρόκειται για διεκδίκηση που

Eurostat: Τέταρτη φτωχότερη χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα – Σε συνθήκες φτώχειας ένας στους τέσσερις

Από τις πρωταθλήτριες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην κρίση επιπέδου διαβίωσης είναι η Ελλάδα, καθώς ο ένας στους τέσσερις ανθρώπους που ζουν στη χώρα μας αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή/και  κοινωνικού αποκλεισμού. Πρόκειται για άλλο έναν αρνητικό δείκτη, όπως καταγράφεται και από

Μετάβαση στο περιεχόμενο