Δ. Κουτσούμπας στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το Σάββατο στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό υπό το σύνθημα: «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως! Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ. ΚΝΕ Δυνατή Παντού».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι διαφορές του ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα δεν είναι μόνο ιδεολογικοπολιτικές αλλά και αξιακές και αυτό φαίνεται στον τρόπο αντιμετώπισης της νεολαίας.

Όπως εξήγησε, όλα τα κόμματα του συστήματος αντιμετωπίζουν τους νέους και τις νέες «σαν θεατές, ανήμπορους να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει και πολύ περισσότερο να παρέμβουν, σαν “κουκιά” βλέπουν τους νέους».

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι σε αντίθεση με όλους αυτούς, το ΚΚΕ θεωρεί τις νέες και τους νέους «ικανότατους να σκέφτονται, να συζητούν συλλογικά, να οργανώνονται, να παλεύουν, να ψηφίζουν με βάση το πραγματικό τους συμφέρον, μέχρι να ασκήσουν αύριο οι ίδιοι την εξουσία και τον έλεγχο στην παραγωγή».

«Είναι χαοτική η διαφορά μας με τα άλλα κόμματα, γι’ αυτό με το χέρι στη καρδιά και με το θάρρος που έχουμε αποκτήσει από την καθημερινή κοινή μας δράση με εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέους, τους κοιτάζουμε στα μάτια και τους λέμε ότι “σωτήρες από πάνω” για τα προβλήματά τους δεν υπάρχουν, “πολιτικοί μεσσίες” δεν υπάρχουν. Ό,τι πετύχαμε μέχρι σήμερα το κάναμε με τους αγώνες μας και την ενεργητική μας δράση, όχι από τον καναπέ και το περιθώριο» είπε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε αγώνες και κατακτήσεις εργαζομένων και νέων.

Σημείωσε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του και μεταξύ άλλων, πως η ψήφος των νέων στο ΚΚΕ «μπορεί να αλλάξει το κλίμα, να νιώσουν και να είναι οι ίδιοι πιο δυνατοί και με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ μπορούν να κάνουν να τρέμει την όποια αυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό και σε αυτές τις εκλογές το σύνθημα είναι: Μόνοι τους και όλοι μας με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι αν «κάποτε χρειαζόταν “μισή ζωή και βάλε” για να διαπιστώσει κάποιος από την ίδια του την πείρα ότι κάθε ελπίδα για πιο ανθρώπινη διαχείριση του καπιταλισμού, οδηγεί μόνο σε χαμένο χρόνο με απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων, σε απογοήτευση και οπισθοχώρηση του κινήματος, σήμερα αρκεί λιγότερο χρονικό διάστημα».

Όπως ανέφερε, στη συνέχεια, ακόμα και νέοι άνθρωποι βάσει της πείρας τους μπορούν να διαπιστώσουν ότι «κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη διότι γίνεται πιο επιθετικός, πιο αντιδραστικός ο καπιταλισμός όσο σαπίζει και δεν ανατρέπεται».

Είπε ότι «ο λαός έδιωξε αντιλαϊκές κυβερνήσεις αλλά δεν απαλλάχτηκε από αυτούς που έχουν την εξουσία».

Σημείωσε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ «έχουν κοινή στρατηγική, κοινούς σκοπούς, παρά τις επιμέρους διαφορές», και πως «έχουν δεσμεύσεις απέναντι στο Ταμείο Ανάκαμψης, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Το ΚΚΕ, τόνισε, «δεν θα δώσει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση όποιο χρώμα κι αν έχει όπως κι αν βαφτιστεί».

Υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα λαϊκής εξουσίας, ανατροπής του συστήματος της δικτατορίας των μονοπωλίων, έχει σκοπό να οδηγήσει την εργατική λαϊκή πλειοψηφία πραγματικά στην εξουσία».

«Έτσι μιλάμε εμείς, καθαρά με τους απλούς, τους έντιμους ανθρώπους. Σε κάτι άλλους τους κολλητούς των αφεντικών, των Αμερικάνων, των μνημονίων, της καπιταλιστικής σαπίλας που έχουν το θράσος να αποκαλούν εμάς “κολλημένους”, επειδή λέει “περιμένουμε να έλθει ο λαός σε 2500 χρόνια” αντί να στηρίξουμε αυτούς να ξανακαθίσουν στις βρώμικες καρέκλες τους και να συνεχίσουν το έργο των προηγούμενων, του Μητσοτάκη, τους απαντάμε αλλιώς: ο δρόμος των μεγάλων ανατροπών ανοίγει πάντα από κάποιους “κολλημένους”, από τους ασυμβίβαστους» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας σχολιάζοντας τα όσα είπαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δ. Κουτσούμπας στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα φωτό της πρώτης ελληνικής FDI, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Naval Group μια εικόνα από την εξέλιξη των εργασιών στην πρώτη φρεγάτα FDI ΗΝ, την “Κίμων” η οποία τώρα φτιάχνεται. Εκεί φαίνεται η εξέλιξη στο τμήμα της πλώρης. Η φωτό γίνεται καθώς σήμερα (24/3/23) συμπληρώνεται ένας

Το tweet του Frontex για την Εθνική Επέτειο

Ιδού το μήνυμα του Frontex επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821: “Χαρούμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, Ελλάδα! 545 αξιωματούχοι της Μόνιμης Δύναμης #StandingCorps ως επίσης 11 σκάφη, 2 αεροσκάφη και 34 περιπολικά οχήματα απασχολούνται αυτή την περίοδο

Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» από την Δευτέρα

Εβδομάδα πληρωμών είναι η επόμενη, καθώς πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις Απριλίου αλλά και το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε εκατομμύρια συνταξιούχους. Το μπαράζ πληρωμών ξεκινά από την Τρίτη (απόγευμα Δευτέρας) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την εμβόλιμη πληρωμή του μπόνους 200 – 300 ευρώ

Ελληνοτουρκικά: Ευχές από Τσαβούσογλου σε Δένδια για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

Στην καλύτερη φάση τους διάγουν προφανώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τους δίδυμους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έστειλε ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια για την Ελληνική Εθνική

Μετάβαση στο περιεχόμενο