“Η ταμπελοποίηση,η φίμωση και ο εκφοβισμός που τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτελεί  την πάγια τακτική των κυβερνώντων, δεν πρέπει να περάσει.”

Αγαπητοί συνάδελφοι Αξιωματικοί ΛΣ,
Αγαπητέ Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ της ΠΕΑΛΣ


Όπως γνωρίζετε σταθερά, με συναγωνιστικά αισθήματα και έντονο ενδιαφέρον  παρακολουθώ τα θέματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος στο σύνολό του, δείχνοντας  όμως ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά που σας  απασχολούν ως Αξιωματικούς και έχοντες την ευθύνη διοίκησης του Σώματος.

Όπως και σεις  θα έχετε διαπιστώσει,  όποτε απαιτείται από τις περιστάσεις, παρεμβαίνω με θετική διάθεση για την επίλυση θεμάτων προς το συμφέρον της Ένωσης και των μελών της.

Αυτή θεωρώ ότι  είναι η ευθύνη μου, αυτή η υποχρέωση μου. Αποτελεί για εμένα μονόδρομο η υποστήριξη επίλυσης των ζητημάτων που σας απασχολούν.

Αυτή η ηθική υποχρέωση  δεν απορρέει μόνο από την άκρως τιμητική ιδιότητα  του   Επιτίμου Προέδρου αλλά κυρίως  επιβάλλεται από την επί  δεκαπέντε  και πλέον χρόνια αδιάλειπτης  κοινής πορείας, κοινών προσπαθειών και αγώνων για την βελτίωση  των συνθηκών εργασίας και γενικά  της θέσης των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Δυστυχώς τα τελευταία  τέσσερα χρόνια– με ευθύνη κυρίως της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας- το κλίμα που αφορά το τρίπτυχο συνεργασίας Πολιτικής- Στρατιωτικής- Συνδικαλιστικής ηγεσίας κάθε άλλο παρά θετικό είναι.

Έλλειψη ενημέρωσης, εσκεμμένη παράλειψη  συνεργασίας ενόψει ανάληψης νομοθετικών πρωτοβουλιών, ρύθμιση θεμάτων με παράλληλη αγνόηση προτάσεων της Ένωσης που αφορούν τους αξιωματικούς του Σώματος και πολλά άλλα, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της απαξιωτικής συμπεριφοράς προς την Ένωση.

Με θλίψη πληροφορήθηκα ότι σε απαύγασμα της χείριστης αντιμετώπισης της Ένωσης Αξιωματικών ήδη προωθείται -με αστείες δικαιολογίες- η έξωση της από τα γραφεία της, δηλαδή την φυσική της έδρα που επί τόσα χρόνια γνωρίζουν όλοι οι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.

Όλα αυτά από μία κυβέρνηση που υποτίθεται ότι διάκειται θετικά προς τους εργαζόμενους και φιλικά προς τις συλλογικές τους διαδικασίες…

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η  πράξη αυτή  των υπευθύνων μόνο ως   απαράδεκτη, προσβλητική και απαξιωτική  όχι μόνο για την διοίκηση της Ενώσεως αλλά και το σύνολο  των Αξιωματικών ΛΣ μπορεί να χαρακτηριστεί.

Συμπαρατάσσομαι  μαζί σας προκειμένου να μην περάσει αλλά και να μη  μείνει αναπάντητη.

Δημήτρης Α.Σαϊτάκης

Επίτιμος Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ