Δανία: Πώς έριξε στο μηδέν τις ληστείες τραπεζών

Μηδενικές ληστείες τραπεζών, για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατέγραψε η Δανία το 2022, καθώς η χώρα εγκαταλείπει τα μετρητά.

Η στροφή στις κάρτες και τις πληρωμές μέσω εφαρμογών και η μείωση της χρήσης των μετρητών οδήγησε τις τράπεζες της Δανίας να διακόψουν τις υπηρεσίες μετρητών στα περισσότερα από τα υποκαταστήματά τους.

Συνεπώς, οι εγκληματίες διαπίστωσαν ότι δεν συμφέρει πλέον να εισβάλλουν σε τραπεζικά υποκαταστήματα, ελπίζοντας να βγουν με μία σακούλα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Το 2021, στη Δανία είχε καταγραφεί μόνο μία ληστεία τράπεζας, σύμφωνα με στοιχεία της τραπεζικής ένωσης Finance Denmark.  Μόλις πριν από δύο δεκαετίες, ήταν 222, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι αναλήψεις μετρητών μειώθηκαν στη Δανία περίπου κατά περίπου τρία τέταρτα.  Συνολικά, περίπου 20 τραπεζικά υποκαταστήματα σε όλη τη Δανία έχουν μετρητά.

Καθώς τα μετρητά εξαφανίζονταν από τις τράπεζες, οι ληστές άρχισαν να «χτυπούν» τα ΑΤΜs, με τις επιθέσεις αυτού του είδους να φτάνουν στις 18 το 2016, όταν κορυφώθηκαν.

Όμως και αυτές έχουν πέσει πλέον στο μηδέν, λόγω της καλύτερης ασφάλειας και τεχνικής προστασίας των μηχανημάτων.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά