Δελτίο Τύπου ΥΝΑΝΠ: Κοινή δράση με το ΝΕΕ για τους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας

Με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, σε συνέχεια της ευγενικής χορηγίας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΝΕΕ), προσφέρθηκαν στις 21/09/2023, δύο χιλιάδες πεντακόσιες είκοσι (2.520) συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού (1,5 lt), στους κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, με υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν διανομές στο Ανήλιο, στον προβλήτα του Επιβατικού Λιμένα Βόλου, στην Αγριά και στην Κοινότητα Μηλίνας, ενώ με το πλοίο «Άγιος Νικόλαος» μεταφέρθηκαν συσκευασίες στο νησί Τρίκερι και στην Αγία Κυριακή Τρικέρων.

Η διανομή των ανωτέρω συσκευασιών υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Λιμενικής Αρχής Βόλου σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην οποία συμμετείχαν ο Πλωτάρχης Λ.Σ. Θεόδωρος Βλάχος και Ολυμπιονίκης προπονητής της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, η Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Καλλιόπη Μενελάου και αθλήτρια Εθνικών κατηγοριών – Εθνικής Ενόπλων Καλαθοσφαίρισης και ο Σημαιοφόρος Λ.Σ. Νικόλαος Μπουδράμης και διεθνής διαιτητής Υδατοσφαίρισης.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης και της κοινωνικής προσφοράς αλλά και του ανθρωπιστικού χαρακτήρα τους, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, εκτός από την επιχειρησιακή συνδρομή των στελεχών του καθ’ όλη την διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων στη Θεσσαλία, όπου προέβησαν στην διάσωση δεκάδων συνανθρώπων, συνεισφέρουν και σε κοινωνικό επίπεδο, με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία και θα συνεχιστεί όπου απαιτηθεί.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δίδονται στον Πρόεδρο του Ν.Ε.Ε. Δρ. Γεώργιο Πατέρα για την άμεση υλοποίηση της εν λόγω χορηγίας, η οποία αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, την σημαντική συνεισφορά της ναυτιλίας σε κάθε δύσκολη στιγμή της χώρας μας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η «λεωφόρος» της κοκαΐνης

Έξι φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες και αστυνομικούς έφτασε μέσα στη νύχτα έξω από ένα σπίτι στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού. Η πόρτα του σπιτιού έγραφε πως «ενοικιάζεται» και τα φώτα ήταν σβηστά. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν από το φαινομενικά άδειο σπίτι καθώς

Βυθίζεται το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι – Αναφορές για νεκρό

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο, πλέει εδώ και ώρες ακυβέρνητο και παρουσιάζει εισροή υδάτων. Αναφορές σε αραβικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι υπάρχει ένα νεκρός από το πλήρωμα. Το ελληνικό λιμενικό διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα

Γιώργος Αυτιάς: Στρασβούργο

Ακόμη και στους αριθμούς μπορεί κανείς να ασκήσει ερμηνευτική βία. Μπορεί να βλέπει στα εκλογικά μεγέθη όχι αυτό που μετράνε, αλλά το είδωλο των προκαταλήψεών του. Κάπως έτσι, κάποιοι είχαν «διαβάσει» το αποτέλεσμα προτού καν κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή.

Αρχίζει η δικαστική μάχη δισ. ευρώ για τα εγκλωβισμένα αεροσκάφη

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing αεροσκαφών ξεκίνησαν τη δικαστική μάχη εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών στο Δουβλίνο, μία αναμέτρηση στην οποία παίζονται αποζημιώσεις τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για αεροσκάφη που παραμένουν αποκλεισμένα στη Ρωσία. Οι εκμισθωτές έχουν εγείρει αγωγές κατά δεκάδων